Teaduslikult tõestatud nipid meestele, kuidas naiste tähelepanu võita

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Atraktiivsus on palju enamat kui vaid kena välimus. Oluline on ka see, kuidas sa end ülal pead, kellega koos aega veedad ja kuidas inimestega suhtled.

Business Insider tõi välja mõned teaduslikult tõestatud nipid meestele, kuidas oleks lihtsam naistele muljet avaldada.

1. Ole naljakas. Mitmed uuringud on tõestanud, et naistele meeldivad mehed, kes suudavad neid naerma ajada. Ühe uuringu raames palusid psühholoogid meestel baaris sõpradele nalju rääkida, samas kui üks naine istus nende lähedal olevas lauas. Selgus, et need mehed, kes rääkisid sõpradele nalju, said tõenäolisemalt naise telefoninumbri kui mehed, kes nalju ei jaganud. Antropoloogide sõnul võib põhjuseks olla see, et lõbusamaid inimesi peetakse sotsiaalsemateks ja intelligentsemateks ning just neid omadusi hindavad naised meeste juures.

2. Ümbritse end sõpradega. 2014. aasta uuring näitas, et inimesed jätavad endast parema mulje, kui nad on grupis. Teadlaste sõnul nähakse grupis olevad inimesi tavapärasemate, kuid samas atraktiivsematena. 

3. Väldi tühja juttu. 1997. aastal tehtud uuring tõestas, et inimesi ühendab paremini see, kui nad vestlevad tõsistel või sügavatel teemadel, mitte tühjast-tähjast. Üks uuringus osalenud paar lausa armus. Harvardi teadlaste hinnangul stimuleerib endast rääkimine ajus samu piirkondi kui seks või hea söök. 

4. Ole juht. Võim muudab inimesi atraktiivseks. Üks uuring näitas, et kui inimesed peavad grupis tööd tegema, siis grupi juhti peetakse atraktiivsemaks kui teisi grupi liikmeid. Seetõttu on ka täiesti normaalne see, et alluvad peavad firmajuhti atraktiivsemaks kui teisi kolleege. 

5. Naerata rohkem. Šveitsi teadlased tegid kaks eksperimenti, et analüüsida atraktiivsuse ja naeratamise seost. Selgus, et mida rohkem inimene naeratab, seda parem mulje jääb temast teistele. 

6. Koeraomanikel on teatud eelised. Naiste silmis on koeraomanikest mehed paremad kandidaadid pikaajalise suhte jaoks. Teadlaste hinnangul viitab lemmikloom sellele, et tegemist on hooliva inimesega, kes on valmis pikaajaliseks pühendumiseks. Lemmikloomad aitavad inimestel ka paremini lõõgastuda ja muudavad õnnelikumaks.

7. Ole meeldiv. Teadlased on kindlaks teinud sellegi, et kui rääkida, kuivõrd meeldiv ja tore inimene keegi on, muutub ta teiste silmis kohe ka atraktiivsemaks. 

8. Ela prestiižses linnaosas. Ühes uuringus paluti naistel hinnata kahte pilti. Ühel pildil oli kujutatud meest, kes oli väga luksuslikus korteris. Teisel fotol olev mees oli neutraalses korteris. Luksuskorteris olnud mehe fotot hindasid naised tunduvalt kõrgemalt. Teadlased selgitasid, et asi võib olla selles, et luksuskorter viitab sellele, et mees teenib hästi ja see tähendab omakorda, et ta on suuteline pere ja naise eest hoolt kandma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles