Kooli lõpetamine läheneb – mida selga panna?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kooli lõpetamine on tähtis. See märgistab mingi etapi lõppu ja samas ka uue algust. See on punktipanemine tehtud õpitööle. Selliseid sündmusi tuleb tähistada väärikalt, kirjutab osta.ee moeblogi

Ja seda tehaksegi – lõpuaktusega, kus koolidirektor surub mehiselt tehtud töö eest kätt ja soovib edaspidiseks kõrget ja sihikindlat lendu. Palju on tehtud ja pingutatud, viimaste eksamite pingelangus tekitab mõnusa surina kehas. Enesepiitsutajad hurjutavad endid saadud tulemuste pärast, samas muretute grupp on väga õnnelik ja rahul, et vähemalt «sellised» hinded suutsid endast välja pigistada. Lõpetajad on nad kõik ning seega ootab neid ees lõpuaktus. Tekib küsimus – mida selga panna? Poistega on üldjuhul lihtne. Lõpetatakse olemasoleva ülikonna või viigipükste ja särgiga. Klassikaline ja lihtne. Mänguruumi on värvide, kangaste ja lõigetega. Loomulikult saab  vürtsi lisada ka värviliste  kingade ja lipsuga.

Tüdrukutega on lugu juba keerulisem. Kui poisid hakkavad mõtlema oma lõpuriiete peale umbes täpselt alles pärast eksamite sooritamist, siis tüdrukud teevad seda üldjuhul juba vähemalt pool aastat varem. Selle võrra on võimalik ka kogu komplekt soetada tunduvalt soodsamalt kui viimase hetke oste sooritades. 

Ostes võiks tähelepanu pöörata sellele, et kleiti või kostüümi saaks ka hiljem kanda. Riideesemeid soetades tuleb mõelda ikka ja alati pikemas perspektiivis kui see üks üritus või pidulik sündmus. Seetõttu võiks olla kleit, seelik või püksid kombineeritavad teiste rõivaesemetega ning materjal kvaliteetne.  Valik ei pea sugugi langema ainult kleidi kasuks, miks mitte katsetada piduliku maksi-seeliku ja särgi/topiga või jumpsuit’iga. Samuti on maksikleit kindel valik ning tõenäoliselt käid sellega edaspidigi, juhul kui tegu on lihtsa lõike ja heast materjalist valmistatud kleidiga (näiteks siid). Aksessuaaridega mängides võid luua kerge vaevaga nii piduliku kui ka igapäevasema suvise looki kombineerides juurde näiteks gladiaator-sandaalid või baleriina-kingad ning narmastega postiljon-tüüpi koti.

Kingade ostmisel võiks tähelepanu pöörata, et nad sobiksid tervikuga – oleksid võimalikult neutraalsed või siis vastupidi kogu komplekti pilgupüüdjad. Enne kui tormad kingi ostma, vaata oma kapis ringi – äkki on Sul juba sobilikud kingad olemas? Sellisel puhul on ka kindel, et kingad, mis on juba «töös» olnud ning mugavaks kantud, ei hõõru su jalgadele tähtsal päeval valusaid ville ning aktusel lõputunnistusele järele minnes ei ole kõnnak ebakindel ja kohmakas.

Soengu osas tuleks arvestada jälle kleidi/kostüümi lõikega. Kui on tegu väga sitsilise-pitsilise või puhvis tütarlapseliku printsess-kleidiga, siis võiks hoiduda väga tugevasti lokitatud Malviina soengust ning üritada hoida lihtsamat joont. Soeng eraldi võib ju olla väga kaunis ning sulle imehästi sobida, kuid tervikpildis ometi mõjuda «seda-kõike-on-liiga-palju». Pea meeles, et less is more!

Naudi seda imelist päeva – see on sinu päev! Ilusat uut algust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles