Viis väikest elustiilimuutust, mille eest oled tulevikus endale tänulik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõnikord tundub, et tervislik eluviis tähendab seda, et meie ees on nimekiri asjadest, mida ei tohi süüa ega teha. Ent kõikidest naudingutest loobumine muudab elu tõeliselt üksluiseks. Mis siis, kui me ütleksime kõigile neile asjadele «ei» asemel hoopis «jah»?

Järgnevalt on välja toodud mõned asjad, millele tasuks elus «jah» öelda, et enesetunne oleks parem ja tervis tugevam, kirjutab Women's Health Magazine.

1. Toitu tegelikult ka tervislikult

Ilmselt oled seda soovitust korduvalt kuulnud. Mis sind siis tagasi hoiab? Leidub palju retsepte, kokandusnõuandeid ja toitumiskavasid, mille seast valida. Kahekümnendad eluaastad on just õige aeg, mil hakata tervislikumalt toituma. Kui õpib praegu tervislikult toituma, on hiljem palju lihtsam seda joont hoida.

2. Ole aktiivne, hoolimata sellest, kus sa viibid

Sa tead ise ka, et peaksid trenni tegema, kuid selle jaoks ei pea tingimata jõusaali minema. Tegele näiteks asjadega, mis sulle meeldivad ja muuda need tegevused veidike aktiivsemaks. Näiteks kui lähed koeraga jalutama, kõnni tavapärasest kiiremini või tehke pikem ring kui muidu. Sellised väikesed muudatused võivad kaasa tuua suuri muutusi. Armastad tantsimist? Keera muusika kõvemaks ja tantsi kasvõi enda elutoas. Või mine sõbrannadega klubisse. Kolmekümneselt pole veel hilja oma elustiili aktiivsemaks muuta. Pea meeles, et trenni tegemine aitab ka stressi vähendada.

3. Pööra tähelepanu ka oma vaimsele tervisele

See võib olla keeruline, eriti neile naistele, kes jagavad oma aega töö ja pere vahel. Kui stressist oleks kerge vabaneda, siis poleks ju kellelgi sellega mingeid probleeme. Kui tunned, et kõike on liiga palju, tee venitusharjutusi, hinga sügavalt sisse-välja või räägi mõne sõbraga. Kui ühest asjast pole kasu, proovi midagi muud. Neljakümneselt tasuks teada, et lähenev menopaus võib mõjutada und, meeleolu ja voodielu. Aruta arstiga, kuidas neid sümptomeid leevendada.

4. Käi regulaarselt tervisekontrollis

Üks parimaid viise, kuidas haigusi ennetada, on regulaarselt tervisekontrollis käia. Viiekümneselt võiks arstilt juba uurida, milliseid vähiuuringuid võiks teha ja kui sageli tasuks selliseid asju kontrollida.

5. Käitu mõistlikult

Iga kord, kui saadad autoroolis olles sõnumeid või ei kanna jalgrattaga sõites kiivrit, oled langetanud ohtliku otsuse, millel võivad olla kurvad tagajärjed. Eelista pigem tervislikke valikuid. Naudi autosõitu ja tee vajalikud telefonikõned siis, kui saad auto hetkeks peatada. Kanna rattaga sõites kiivrit ja sõida muretult. Sinu enda otsused aitavad su tervist kaitsta. Pole vahet, mis vanuses sa oled, loobu suitsetamisest, kuna see on parim, mida oma tervise heaks saad teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles