Mida teha, kui su kallimat painab ebakindlus?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga mees võib vahel olla ebakindel ja endas kahelda. Täpselt nagu naised, vajavad mehedki aeg-ajalt kallimalt paari ilusat sõna, mis nende enesekindlust tõstaks. Aga kui su kallim on pidevalt ebakindel, siis see võib hakata negatiivselt mõjutama nii sind kui ka teie suhet.

«Ebakindla mehega suhtes olemine võib nõuda palju emotsionaalset energiat,» sõnas terapeut Kat Van Kirk portaalis Woman’s Health Magazine. «Ühel hetkel märkad, et pead talle pidevalt kinnitama, et ta on piisavalt hea, et sinuga koos olla ja et ta väärib elus häid asju.»

Kuidas tasuks ebakindla mehega käituda? Ja kuidas aru saada, millal on õige aeg minema kõndida?

Tee kindlaks, miks ta on nii ebakindel

Kui tead, millest on mehe ebakindlus tingitud, siis on sul lihtsam mõista, miks mõned asjad teda sügavalt puudutavad. Van Kirk sõnas, et sageli on asi mehe perekonnas ja selles, kuidas teda on kasvatatud. Võib-olla pidi mees nooruses palju üksi olema või oli üks tema vanematest vägivaldne. Kui sa tead tema ebakindluse põhjust, siis on lihtsam temaga ka sellest rääkida ja võib-olla probleemile lahendust leida.

Ütle talle, millisena sina teda näed

Kui mehe ebakindlused tõstavad pead, siis on kõige parem talle rääkida, kuidas sina teda näed. Rõhuta võimalikult palju, et sa armastad ja toetad teda. Paljud ebakindlad mehed pole võimelised end kaine pilguga hindama, seega kuigi sa tead, et ta on imetore inimene, pole sul alati võimalik ta tuju tõsta, kui ta on masenduses. Ole tema jaoks olemas ja toeta teda.

Kui ebakindlust tekitab töö…

Meeste jaoks võib see olla väga tundlik teema, kui neil esineb tööl puudujääke, seega on oluline, et sa annaksid talle tagasisidet, kui ta muretseb oma karjääri pärast. Van Kirk soovitab vahel lasta meestel oma töö üle kurta. «Kuula teda ja ürita anda tagasisidet talle asjade kohta, mida ta hästi teeb,» sõnas ta.

Äkki on asi seksis?

Seks on ilmselt ainuke teema, mille suhtes mehed on tundlikumad kui karjääri suhtes. Tee mehele magamistoas komplimente, kui ta teeb midagi, mis sind tõeliselt erutab. Kui sulle ei meeldi verbaalset tagasisidet anda, paku seda mehele silituste ja puudutuste kujul.

Mida ebakindel mees vajab?

Ta tahab kuulda ja tunda, et ta on väärtuslik inimene. Van Kirk pani naistele südamele, et teod on sageli valjemad kui sõnad. «Näita talle, et sa tahad temaga väljas käia. Tutvusta teda oma sõpradele ja kolleegidele, et ta ei peaks kahtlema, kas sa tahad teda oma ellu või mitte. Ära hoia tagasi ka füüsilise kontakti osas. Ebakindel mees ei pruukinud kasvades palju armastust tunda ja tema enesehinnang võib seetõttu olla madal,» selgitas Van Kirk. Teine moodus, kuidas tekitada mehes tunne, et ta on oluline, on temalt nõu küsida asjade osas, mis puudutavad sinu elu. Näita talle, et sa hindad tema arvamust.

Millal läheb asi liiga kaugele?

Ebakindla mehega on võimalik suhtes olla, ent tasub arvestada sellega, et tema ebakindlus võib teie suhtele liiga palju survet avaldada. Van Kirk hoiatas, et mehe ebakindlus võib hakata pärssima seda, kuidas te iseseisvalt või paarina toime tulete ja seda ei saa enam nimetada terveks suhteks. Kui märkad, et mehe ebakindlused võivad häirida tema igapäevast elu, võiksid talle soovitada teraapiat. Kui ta sellest keeldub, siis ei pruugi ta soovida abi leida ja võib-olla oleks ka sinul mõistlikum minema kõndida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles