Mida teha, et trennis käimine ei teeks nahka veelgi vistrikulisemaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuksed tuleks trennis kinni panna.
Juuksed tuleks trennis kinni panna. Foto: SCANPIX

Kui trenni ajal või pärast trenni jääb näonahk hooleta, võivad poorid ummistuda ja tagajärjeks on ebameeldivad vistrikud. 

Women’s Health pakub välja lahendusi, kuidas enne trenni, selle ajal ja pärast trenni naha eest hoolt kanda, et liikuv eluviis näonahka päris ära ei rikuks.

Võta meik maha

Higi ja meigi segu võib tekitada näonahal liigse rasu ladestumist, selgitab dermatoloog David E. Bank. Higistamise ajal poorid avanevad ja siis ei tohiks meigikihiga takistada naha loomulikku hingamist. Meigikihiga treenimise tulemuseks võib olla acne cosmetica - põletikuta akne, mille puhul tekivad näonahale pisikesed punased kühmud. 

Isegi kui sa meiki ei kanna, tasub enne trenni nägu puhtaks pesta või puhastada seda niiskete salvrättidega. Kui sul on akne raviks paikne antibiootikum või paikne bensoüülperoksiidiga vahend, siis võiksid seda kasutada juba enne trenni, et takistada bakterite kasvu higistamise ajal. 

Vali õige päikesekaitsevahend

Kui treenid õues, ei tohiks sa jätta kasutamata UV-kiirguse vastast kreemi. Vali aga õige toode, sest õline kreem ummistab taas poore. Vistrikulise naha puhul sobib paremini vedela tekstuuriga õlivaba päikesekaitsekreem.

Pea juuksehooldusvahenditega piiri

Paljud naised kasutavad palsamit või muid juuksehooldustooteid, mis on väga rasvased. Kui juuksed lähevad vastu nägu, satub toodet ka nahale ja jääb pooridele ette. Seetõttu tekibki akne tihti otsaesisele. Trennipäevadel võib taolisi juuksetooteid vältida ja kui seda pole võimalik teha, kasuta trenni ajal peapaela, mis ei lase juuksesalkudel näo vastu puutuda ning hoiab kinni ka peast voolava higi, mis sisaldab juba kõiki juustesse jäetud tootejääke.

Puhasta oma treeningvahendeid

Jõusaalis pole mõtet loota, et kõik enda järel masinad puhtaks teevad. Bakteritele on need oivaliseks kasvulavaks ja kui sa trenni tehes higise käega korraks nägu puudutad, satuvad need bakterid su nahale. 

Pese kohe nägu puhtaks

Pärast trenni pese kohe nägu puhtaks, et eemaldada nahalt mustuse, mis võiks poore ummistada. Mida kauem oled pesemata, seda suurem on oht, et tekivad punnid, ja mitte ainult näole. Kui pärast trenni pole võimalik kohe pesema minna, võta endaga kaasa niisked salvrätid, et probleemsemad piirkonnad (nägu, dekoltee, selg, kõht) üle tõmmata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles