Tegevused, mida võiks joogatunnis vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jooga on treening, mille vastu tuntakse palju huvi, kuid suur hulk inimesi ei julge seda ise proovida. Või proovivad ning peavad tõdema, et tegemist on üsna raske treeninguga.

Kui oled otsustanud joogat lõpuks proovida, veendu, et sa ei teeks järgmisi vigu, soovitab Style Caster.

Ära jää tundi hiljaks

Rühmatreeningusse hilinemine võib teisi häirida, kuid jooga puhul peetakse ka paariminutilist hilinemist väga ebaviisakaks. Joogatunni jaoks on vaja end õigesti häälestada ja selleks on oluline rahulik meeleolu. Kui lähed esimest korda joogatundi, uuri igaks juhuks eelnevalt, mis kellaks tasuks kohale minna. Tavaliselt soovitatakse saabuda umbes 5 minutit enne tunni algust.

Ära kontrolli oma telefoni

Joogatunnis kehtib kirjutamata reegel: elektroonilised vidinad tuleb koju jätta. Inimesed üritavad joogatunnis lõõgastuda ja välismaailmast end välja lülitada, seega on mõistetav, miks ei ole erinevad segajad lubatud.

Ära liialda parfüümiga

Treeningu käigus võib ikka juhtuda, et higistad ja erinevad kehalõhnad võtavad võimust, kuid parfüümiga ei tasu enne tundi liialdada. Joogatunnid toimuvad tavaliselt väikestes ja intiimsetes ruumides, seega ära arva, et kedagi ei häiri sinu vänge parfüüm.

Ära võta joogaruumis jalanõusid jalast

Üldiselt eeldatakse, et joogatundi tullakse paljajalu või sokke kandes, kuid jalanõud tuleb jalast ära võtta väljaspool joogaruumi. Kujuta ette, kui selles treeningruumis on lisaks higistavatele joogafännidele veel 20 paari jalanõusid ja sokke. Lõhnakokteil võib ühel hetkel väljakannatamatuks muutuda.

Ära tungi teiste personaalsesse ruumi

Kõige rohkem ebameeldivusi tekitab see, kui inimestel pole piisavalt ruumi, et end joogatunnis korralikult sirutada. Jälgi, et sinu ja kaaslaste vahel oleks piisavalt ruumi. Säti oma joogamatt nii, et see ei puutu kellegi teise omaga kokku.

Ära itsita

Joogapoosid võivad kohati naljakad olla, eriti siis, kui oled alles algaja. Eriti palju nalja võib see teha siis, kui oled sõbrannaga koos trenni tulnud ja näed, milliseid veidraid poose ta sisse võtab. Hinga sügavalt sisse ja välja, jää rahulikuks ja tee harjutusi täpselt nii hästi või halvasti, kui saad.

Ära aja teistega juttu

Joogatund pole õige aeg, mil teha plaane nädalavahetuseks. Muide, seda peetakse üsna ebaviisakaks, kui keegi peab vajalikuks joogatunnis lobiseda.

Ära jäta endast segadust maha

Mõnes kohas on nii, et üks trenn lõpeb ja teine algab, seega veendu, et sinu treeningplats jääks pärast joogatundi puhtaks. Kui kasutad kohalikku joogamatti, tõmba see desinfitseeriva vahendiga üle ja pane kokku kõik muud abivahendid, mida kasutasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles