Meeste kaalulangetamise nipid, mida naised võiksid proovida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakirjanik Aaron Traister selgitab portaalis RedBook Magazine, miks suudavad mehed naistest kiiremini kaalust alla võtta. Tema põhjendused ei tugine mitte teaduslikele uuringutele, vaid enda poolt läbi proovitud meetoditele.

Kui oled kunagi oma partneriga koos dieeti pidanud, siis ilmselt on see olukord sulle tuttav: kolm nädalat pärast dieedi algust oled sina suutnud kaotada 0,2 kilogrammi, samas kui mees on õhinas, kuna tema on vabanenud juba 3 kilogrammist. Teadlased on kindlaks teinud, et meestel on tunduvalt lihtsam kaalust alla võtta kui naistel. Kindlasti on sellele mõni teaduslik selgitus, kuid mul on omad teooriad, miks see nii võib olla.

Meeste ettekujutus «tulemustest» erineb naiste omast

Üheks oluliseks põhjuseks on kindlasti see, et kui naised tunnevad tohutult suurt survet, et nad peaksid välja nägema kui bikiinimodellid, siis mehed ei kipu end seksikate meesnäitlejatega võrdlema. Minu eesmärgiks on pigem see, et ma suudaks teatud tähtajaks võimalikult suuri raskusi jõusaalis tõsta. Seega ma näen selle nimel kõvasti vaeva ja kui ma peaksin selle protsessi käigus saama omale Channing Tatumi keha, siis see on vaid boonuseks.

Kuna minu eesmärgid pole nii tugevalt seotud sellega, mida ma oma välimusest arvan, siis ei mõju ka tagasilöögid mulle nii nagu naistele. Ma ei ärritu ega anna alla. Ma ei muretse sellepärast, et mu naine ei soovi minuga seksida, kuna ma ei jaksa raskusi tõsta. Selline mõtteviis on vabastav.

Mehed on rumalalt võistlushimulised

Jõusaalis tähendab see seda, et tulemused tulevad kergelt. Kaks aastat tagasi ma suutsin vaevu kätekõverdusi teha, aga kui ma nägin, kui kergesti üks naine suutis neid teha, otsustasin, et võistlus läheb käima. Praegu teeb ta kätekõverdusi endiselt minust rohkem, kuid ma suudan tõsta raskusi, mis ületavad tema kehakaalu.

Mehed teavad täpselt, mida mitte süüa

Naised toituvad niigi meestest tervislikumalt, seega on meestel väga lihtne tuvastada, mida menüüst välja jätta. Mulle näiteks meeldisid sõõrikud, ma sõin neid suurtes kogustes. Praeguseks olen sõõrikutest loobunud, aga maiustustest ma ei loobu. Asendasin sõõrikud tassikookidega ja kuna need maitsevad mulle sõõrikutest vähem, siis ma söön neid harvemini ja kaotan tänu sellele ka lisakilosid ilma, et peaksin tervest toitainegrupist loobuma, nagu mu naine teeb.

Naised toetavad mehi

Kui ma otsustasin oma elustiili muuta, valmistas naine mulle tervislikumaid toite ja me rääkisime treeningust jms. Aga kui naisel tekkisid seljaprobleemid ja ta pidi oma eluviisi muutma, oli minu ainuke soovitus: «Sa peaksid sõõrikutest loobuma.» Mehed pole parimad toetajad, ent see ei tähenda, et me ei hooliks. Kui mees ei paku sulle abi, ütle talle: «Sa pead täna ise õhtusöögi tegema ja lastega olema, kuna ma pean trenni minema, et oma tervis korda saada.» Ja, head naised, pidage meeles, et mehed ei eelda, et te sarnaneks bikiinimodellidele. Me tahame ainult, et te oleksite õnnelikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles