Briti teadlased tegid kindlaks, milline on maailma kauneim nägu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Iga inimene defineerib ilu erinevalt, aga kui sõna saavad teadlased, siis tähendab ilu seda, et asjad peavad olema õigetes proportsioonides ja sümmeetrilised. 

Suurbritannias sooviti välja selgitada, milline on maailma kauneim naisenägu. Teadlaste hinnangul kuulub see ilus nägu 18-aastasele neiule, kirjutab YourTango.

Võitjaks osutunud neiul, kelle nimi on Florence Colgate, on blondid juuksed ja sinised silmad, kuid see ei omanud antud kontekstis mingit tähtsust. Teadlased hindasid hoopis seda, et naise nägu oleks sümmeetriline. Colgate'i näo puhul olid silmad, suu, laup ja lõug teineteisest optimaalsel kaugusel, seega võib väita, et naisel on lausa veatud proportsioonid.

Kas noor naine sai oma sümmeetrilise näo eest ka mingi auhinna? Loomulikult, nimelt üks Londoni modelliagentuur sõlmib neiuga lepingu ja teda võib peagi Londoni tänavatel näha plakateid jm reklaame kaunistamas.

Vaata ilusat nägu siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles