Kuus asja, mis võivad rikkuda su juuste värvi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ükski naine ei kuluta juuksurisalongis suuri summasid ideaalse juuksetooni saavutamiseks vaid selleks, et kodus see kaunis värv kohe ära rikkuda. Kahjuks ei tea aga paljud seda, et ka mõni näiliselt tühine asi võib juuksevärvi rikkuda.

Cosmopolitan.com tõi välja kuus tavapärast asja, mis võivad juuksevärvi muuta või selle sootuks rikkuda.

1. Vesi

Ammu on kindlaks tehtud, et šampoon muudab juuksevärvi aja jooksul tuhmimaks, kuid ka vesi võib värvitud kiharatele liiga teha. New Yorgis asuvas ilusalongis töötav Diane Minar selgitas, et vesi tõstab juuksekarvu ülespoole ja selle protsessi käigus pääsevad värvimolekulid valla. «Kui juuksed on kahjustatud - mida värvimine kahtlemata teeb - paisuvad juuksekarvad märjaks saades eriti kergesti, mistõttu muutub värv kiiremini tuhmiks,» sõnas Minar.

2. Teatud juuksehooldustooted

See võib tunduda vastuolulisena, kuid mõned juuksehooldustooted, mis peaksid värvitud juukseid kaitsma, võivad ajapikku juuksevärvi muuta. Juuksehooldustoodetes võib sisalduda näiteks silikooni, mis katab juuksekarva kõige pealmise kihi ja silikoon võib hakata aja jooksul juustesse kinnituma. «Kui mõni juuksehooldustoode n-ö jääb juustesse, tõmbab see ligi mustust ja teatud õhuosakesi, mis võivad juuksevärvi tuhmimaks muuta,» ütles Minar.

3. Juuste karmilt kohtlemine

Juustele ja juuksevärvile mõjub väga halvasti see, kui kohtled oma kiharaid agressiivselt. See tähendab näiteks seda, et kui juustesse on mõni pusa tekkinud, harjad juukseid eriti tugevalt ja jõuga, et see lahti saada. Või seod juukseid näiteks liiga tugevasse patsi. Selline käitumine mõjub negatiivselt juuste struktuurile, mis tähendab taaskord seda, et värvimolekulid pääsevad vabaks ja juuksevärv hajub kiiremini. 

4. Kuumust kasutavad seadmed

Föönid, sirgendajad jm kuumust kasutavad seadmed rikuvad juukseid. Mida rohkem on juuksed kahjustatud, seda kergemini saavad vesi jms tavapärased asjad juuksevärvi rikkuda. 

5. Juuste lõikamata jätmine

Juukseotsad on juuste kõige vanemad osad, mistõttu on need saanud kõige rohkem kuuma- ja kemikaalikahjustusi. Aja jooksul muutuvad juukseotsad üha enam elutuks, seetõttu võib ka juuksevärv otstele hoopis teistmoodi peale jääda kui pealpool olevatele juustele. Selle vältimiseks tuleks regulaarselt juuksuri juures käia - ekspertide soovitusel võiks seda teha iga 10-12 nädala tagant, olenevalt juuste pikkusest.

6. UV-kiired

Ka päikesekiired võivad juuksevärvi kiiremini tuhmiks muuta. Kahjuks pole veel loodud ühtegi juuksehooldusvahendit, mis suudaks kiharaid UV-kiirte eest täielikult kaitsta, seega tasuks suvel võimalikult palju kanda erinevaid peakatteid. Võib ka kasutada juuksepalsamit, mida ei pea juustest välja pesema. Samuti võiks suvel teha tihemini erinevaid juuksemaske, mis niisutavad juukseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles