Kuus märki, et su kutsumus või kirg on õige

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuidas kindlaks teha, et sinu kutsumus või kirg on õige? Mõtle näiteks sellele, kas sinu kirg tekitab sinus õige tunde? Kas sa võid kindlalt väita, et tahaksid selle alaga tegeleda ka siis, kui su teele satuvad takistused? 

Pane käest nutitelefon, eemaldu sülearvutist ja kuula iseennast. Oma sisimas sa tegelikult tead, kas sinu kutsumus on õige või mitte. Kui sellest jääb sulle väheks, siis siin on kuus märki, mis näitavad, et su kutsumus või kirg viivad sind õigele teele, kirjutab psühholoogiaportaal Psychology Today.

1. See tuleb muudkui tagasi, kuigi sa üritad seda ignoreerida. Meie kired ja kutsumused võivad paista väikeste häältena meie sisemuses, kuid need kired ja kutsumused, mis on õiged, ei kao aja jooksul kuskile. Nad on kogu aeg sinuga ja kui sa taipad tükk aega hiljem, et üks või teine teema puudutab endiselt su hinge, siis peaksid seda rada järgima.

2. Tõelised kutsumused võivad sind «rünnata» igast küljest – kingituste, sinu tugevuste, unistuste näol; sinu ette võivad sattuda raamatud, mis puudutavad just seda teemat; sa näed unenägusid, mis seonduvad su kirega. Ühel hetkel pead lihtsalt kõik need punktid omavahel ühendama ja taipama, mida need sulle mõista annavad.

3. See tundub olevat õige. See lihtsalt tundub nii. Sa ei oska seda selgitada, aga sa ei saa seda ka eitada.

4. Sinu entusiasm selle teema suhtes ei paista vaibuvat. Sa võid isegi leida naudingut tüütutest ülesannetest, mis viivad sind su unistustele lähemale. Võta teadmisega, et iga kutsumuse ja kirega kaasnevad teatud üksluised tegevused, mida ei saa tähelepanuta jätta. See lihtsalt on nii. Aga kui sa need ära teed, oled oma unelmatele jälle sammukese lähemal. 

5. See hirmutab sind. Mõned inimesed on isegi väitnud, et kui su kutsumus tundub olevat liiga turvaline, siis ilmselt pole tegemist õige asjaga. Kutsumused ja kired on tavaliselt asjad, mis meid hirmutavad ja mis tõmbavad mugavustsoonist välja. Aga see on ainult hea, kuna sel viisil me saame inimestena areneda.

6. Seda, kas kutsumus on õige või vale, näitavad reeglina tulemused. Teisisõnu, sa pead olema valmis end proovile panema, eksperimenteerima, liikuma edasi väikeste sammudega – ka siis, kui sa pole kindel, kas oled õigel teel. Mõtle näiteks sellele, millist vastukaja elu sulle pakub. Kas oma kutsumusega tegelemine annab sulle energiat juurde või röövib seda hoopis vähemaks? Mida üritavad unenäod sulle teada anda? Kuidas reageerib su keha ja mida arvavad sõbrad? Analüüsi end ümbritsevat keskkonda ja võid leida vastuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles