Olulised mõtted, mida võiks noortele naistele meelde tuletada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks olulisemaid nõuandeid, mida igale noorele naisele võiks anda, on tõenäoliselt see, et oma keha ei tasu teiste omadega võrrelda. Ent lisaks sellele tarkuseterale on veel mitmeid mõtteid, mida noored naised võiksid teada.

1. Ära hooli sellest, mis suuruses rõivaid sa kannad. See ei oma mingit tähtsust. Oluline on see, et riided näeksid su seljas head välja ja sobiksid sinu kehakujuga, kirjutab Cosmopolitan.com.

2. Ära võrdle oma keha teiste omadega. Sinu keha on sinu oma ja sel on omad imelised küljed. See, kas keegi on sinust suurem või väiksem, on ebaoluline ega mõjuta üldse seda, kui imeline inimene sa oled. 

3. Iga kord, kui möödud peeglist, tee endale kompliment. Väga lihtne on enda juures vaid vigu leida, seega võta hoopis vastupidine suund ja tee omale iga kord peegli ees olles kompliment. 

4. Ära mine välja ega loo suhet mehega, kes teeb sind maha. Partner peaks olema keegi, kes muudab sind paremaks inimeseks. Kui tal on kombeks sind kritiseerida või maha teha, siis ära piina end ja kõnni minema.

5. Kui sul on magusaisu, luba endale midagi head ja ära tunne selle pärast süümepiinu. Liiga paljud naised arvavad, et nad peavad kuidagi õigustama magusa söömist. Miks? Selline mõtteviis pole sugugi õige ja võib enesehinnangule laastavalt mõjuda.

6. Julge küsida ameti- ja/või palgakõrgendust. Sa ei pruugi seda alati saada, aga sulle tuleb kindlasti kasuks see, kui sa julged oma suu lahti teha ja seda vähemalt küsida. 

7. Säästa raha ootamatuteks olukordadeks, kuid luba endale aeg-ajalt ka naudinguid. Loomulikult on mõistlik omada teatud rahalist tagavara ootamatute olukordade tarbeks, kuid samas tuleb ka elu nautida ja näiteks reisida. 

8. Ära soeta ebakvaliteetseid rõivaid vaid sellepärast, et need on odavad. Ükski naine ei jää ükskõikseks, kui poodides on suured allahindlused, aga enne, kui kulutad raha odavatele rõivastele, mõtle, kas asi on seda ikka väärt. 

9. Hoolitse regulaarselt oma naha eest. Suvel kaitse nahka kindlasti päikesekaitsekreemiga ja õhtuti võta meik korralikult maha, et see ei hakkaks poore ummistama. Regulaarne nahahoolitsus tekitab sinus endas ka parema tunde ja sa oled oma välimusega rohkem rahul.

10. Kuula ja usalda oma keha. Sageli öeldakse, et süüa tuleb vaid teatud kellaaegadel ning teatud arv kordi päevas. Tegelikult tasuks aga jälgida oma keha ja erinevaid isusid ei pea alati ignoreerima. Mõnel päeval võib isu suurem olla, teisel aga väiksem. Asjad kipuvad tasakaalus olema.

11. Leia treening, mis sulle meeldib. Ära suhtu treeningusse kui tüütusse tegevusse, mida sa pead tegema. Leia treeningvorm, mis sulle tõesti meeldib ja huvi pakub. Selleks, et õiget üles leida, pead aga ilmselt enne mitmeid erinevaid trenne läbi proovima.

12. Räägi partnerile oma seksuaalfantaasiatest. See võib tekitada sinus ebamugavust, aga sa ei saa kunagi oma fantaasiaid ellu viia, kui sa ei julge neist rääkida. Ilmselt tahab tema ka väga teada, millest sa fantaseerid.

13. Ütle tähtsatele inimestele, et sa hoolid neist. Tee seda sageli. Teistel on ju õigus teada, mida sa nende vastu tunned ja kui sina oled nendega aus, siis tõenäoliselt vastavad nad samaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles