Miks peavad mõned naised vanemaid mehi atraktiivseks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Jason Statham (47) ja modell Rosie Huntington-Whiteley (28) on koos olnud viis aastat.
Näitleja Jason Statham (47) ja modell Rosie Huntington-Whiteley (28) on koos olnud viis aastat. Foto: Patrick McMullan Co./McMullan/Sipa USA

Eelmise aasta septembris abiellus nägus näitleja George Clooney imekauni advokaadi Amal Alamuddiniga. Clooney oli abiellumise ajal 53-aastane, Alamuddin aga 36. Psühholoogide sõnul leidub üsna palju naisi, kes peavad endast vanemaid mehi atraktiivseks. Seda nimetatakse «George Clooney efektiks».

Evolutsioonipsühholoogid on arvamusel, et noored naised ja vanemad mehed loovad sageli suhteid sellepärast, et kui naiste viljakus kestab teismeeast menopausini, siis meeste oma saab alguse teismeeast ja kestab kuni keskeani või kauem, kirjutab Business Insider.

Psühholoogide argument on järgmine: strateegiliselt on naistel mõistlikum leida endast vanem partner, kuna tal on olnud kauem aega, et ressursse koguda. Lisaks sellele on vanemas eas mehed saavutanud teatud emotsionaalse stabiilsuse.

Aga see pole kõik. 2010. aastal läbi viidud uuring tõestas, et kui naised muutuvad majanduslikult iseseisvamaks, tunnevad nad suuremat huvi vanemate – ja nägusamate – meeste vastu. Samast uuringust selgus seegi, et jõukamad mehed eelistaksid endast nooremaid ja ilusa välimusega naisi. 

Amal ja George Clooney
Amal ja George Clooney Foto: Janet Mayer / PRPhotos.com/Caters News Agency

Uuringu autor Fhionna Moore selgitas: «Võiks ju arvata, et kui naised teenivad rohkem, muutuvad nende eelistused meestega sarnasemaks ja nad vaatavad rohkem noori ning nägusaid mehi. Uuringu tulemustest võib aga järeldada, et suurem majanduslik iseseisvus muudab naisi partneri valikul enesekindlamaks ja nad tunnevad suuremat ligitõmmet atraktiivsete vanemate meeste suhtes.»

Aga tuleme tagasi George ja Amal Clooney juurde. Amal Clooney on oma valdkonnas kõva tegija: 2011. aastal oli ta WikiLeaksi asutaja Julian Assange'i esindaja kohtus ja 2014. aastal nõustas ta Kreeka valitsust, kui Kreeka soovis Suurbritannialt tagasi saada Elgini marmorkujusid. Ta on intelligentne ja võimekas, naine, kes võiks enda kõrvale valida ükskõik millise mehe. Seega on ainult loogiline, et Amal valis George'i – mehe, keda on lausa kahel korral nimetatud maailma kõige seksikamaks meheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles