Kasulikke nippe kevadpuhastuse tegemiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui soovid hakata kodu koristama, ära torma kohe poodi kodukeemiat soetama. Loe parem, milliste tõhusate nippide abil saab kodu läikima lüüa.

Kuidas puhastada mikrolaineahju ilma karmide kemikaalideta?

RedBook Magazine soovitab kemikaalide asemel kasutada sidrunit. Sega kausis kokku veidike äädikat ja sidrunimahla, kuumuta seda mikrolaineahjus, eemalda kauss ja tõmba ahi seest majapidamispaberiga puhtaks. Boonuseks on see, et mikrolaineahju jääb meeldiv sidrunilõhn.

Kuidas eemaldada küünelakki vaibalt?

Kui tegemist on heleda vaibaga, kasuta küünelakieemaldajat. Kui soovid küünelakki eemaldada tumedalt vaibalt, piserda sellele kohale veidike juuksespreid, lase paar sekundit mõjuda ja hõõru seejärel antud piirkonda, kuni küünelakk tuleb maha.

Kuidas eemaldada küünlavaha vaibalt?

Kõige lihtsam on kasutada paberit ja triikrauda. Aseta paberileht küünlavahale ja vajuta paberile triikrauaga. Tänu kuumusele sulab vaha vaiba küljest lahti ja kinnitub paberi külge. Korda seda seni, kuni vaip on puhas.

Kuidas eemaldada punase veini plekki?

Vala plekile veidike valget veini. Selle peale puista natuke söögisoodat ja lase sel mõjuda. Kui veinist ja soodast on tekkinud pasta, hõõru see vaibalt maha ja vaip ongi puhas. Seda nippi saab kasutada nii vaipade kui rõivaste puhul.

Kuidas puhastada roostevabast terasest köögitarvikuid?

Roostevabast terasest grilli ja muud köögitarvikud saad puhtaks teha viinakivikreemi ning sidrunimahla abil. Hõõru puhastatavat pinda hambaharjaga, oota 1-2 minutit ja pühi pasta majapidamispaberiga maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles