Lia Virkuse tordid emadepäevaks

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutella-juustutort.
Nutella-juustutort. Foto: Jaan Heinmaa

Lia Virkus, kes äsja avaldas toeka tordiraamatu ja kelle retseptide järgi tehtud tortide-kookidega hakatakse kauplema Eesti vanimas kohvikus Maiasmokk, on õige inimene jagama torditarkust neile, kel soov homme ema magusaga üllatada.

Kui arvutu hulga kokaraamatute autor Lia Virkus läinud talvel pliidi veerel oma aastatega kogunenud tordiklassikat raamatuks vormis, siis tegi ta seda tihti just vastu ööd. Esiteks selleks, et tort saaks üleöö taheneda, sest siis hoiab see järgmisel päeval pildil eriti head vormi ja lubab end paremini lõigata-sättida. Teiseks seepärast, et siis pere magas, keegi ei helistanud ja sai mõnusalt keskenduda, mõelda, fantaseerida.

Viis kuud järjest küpsetas-pildistas ta raamatu tarbeks igal nädalal mitu torti, mida tuli maitse timmimiseks mõistagi pidevalt degusteerida. Katted, kreemid, glasuurid, tainad…

«Kehakaal tõusis kenasti,» nendib Lia. Õnneks järgnes tordiraamatule paastutoitude raamat, mille tarvis tegi ta ka ise läbi 40-päevase paastu. Kehakaal kahanes ja enesetunne paranes. Kristel Kärdist, kelle pitsilisele keraamikale Lia oma tordid fotodel seadis, sai aga pärast «tordikuuri» suur trennifänn. See, et uus tordikogumik «Lia tordid kaunil Kärdi keraamikal» sündis koostöös keraamikuga, on aga Liale era- ja esmakordne. Siit ka idee: miks mitte kinkida emale tort koos ilusa vaagnaga!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles