Quiche Lorraine ehk Prantsuse singi-juustupirukas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaan Heinmaa

Toorsuitsupeekon annab pitsale, pastale, omletile, vormiroogadele, pirukatele ja paljudele teistele roogadele juurde mahlakust ja hõrku suitsust maitset. Proovi näiteks Lia Virkuse retsepti, kus saab seda mõnuga ära kasutada.

Quiche Lorraine ehk Prantsuse singi-juustupirukas 8-le                      

Põhi: 150 g võid, 3 dl jahu, 2 sl külma vett, 0,5 tl soola

Kate: 140 g toorsuitsupeekoni kuubikuid, 200 g riivjuustu, 3 muna, 2 dl vahukoort, 1,5 dl piima, soola, musta pipart, 1 tl hakitud tüümiani (tüümianioksakesi)

Põhja valmistamiseks haki soolaga segatud jahu ja või ning sega suure kokanoaga segi. Lisa külm vesi ja haki ühtlaseks tainaks (võib valmistada ka köögikombainis). Vajuta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24–26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning tõsta 30 minutiks külma. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Jaga riivjuust eelküpsetatud põhjale ning laota peale toorsuitsu-peekoni kuubikud. Vispelda koor, piim ja munad kergelt läbi, maitsesta hakitud tüümiani, soola ja pipraga ning vala segu pirukale. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit, kuni pirukas on küps. Lase veidi jahtuda ja serveeri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles