Kümme asja, mida peaks suhete kohta teadma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Elul on vahel kombeks anda vastuseid küsimustele, mida me pole jõudnud veel esitadagi. Meil kõigil on oma ettekujutus sellest, milline on ideaalne armastus ja mis tunde tekitab sinus see, kui keegi sind armastab, aga kui me seda reaalselt kogeme, peame tõdema, et asjad pole sugugi nii nagu arvasime.

Huff Post pani kirja kümme asja, mida igaüks meist võiks armusuhete kohta teada.

1. Terved suhted saavad alguse sinu seest

See, kui oled suhteks saadaval, ei tähenda veel seda, et oled suhteks valmis. Kui sa ei tunne end omas nahas hästi või sa pole oma tõekspidamistes kindel, siis pole sa veel armusuhte jaoks küps. Ära pane kedagi teist kannatama vaid seetõttu, et sa oled ebakindel või sa ei tea täpselt, mida sa tahad.

2. Südamevalu võib tähendada suhte, aga mitte armastuse lõppu

Elu on liiga lühike selleks, et mitte hirmudest üle olla ja armastust karta. Teised võivad sind kutsuda «lootusetuks romantikuks». Ole enesekindel ja tea, et sa võid olla romantik ilma, et oleksid lootusetu. Maailmas on palju häid inimesi ja üks neist on sinu jaoks õige kaaslane. Ära lepi hirmu, valu või kellegi teise sõnade tõttu vähemaga, kui oled ära teeninud.

3. Kui astud suhtesse, ole algusest peale aus

Suhtes võib tekkida kiusatus valetada või tõde natuke väänata, kuid miski pole hinnalisem kui algusest peale aus olemine. Pettumus ja südamevalu on palju hullemad kui arusaamine, et te kaks ei sobi omavahel kokku.

4. Tugeva armastuse nimel looge tugev sõprussuhe

Lõputu armastus saab alguse lõputust sõprusest. Kui soovid, et teie suhe oleks maailma parim, ole kallimale parimaks sõbraks. Hoia seda sõprust, ära lase sel hääbuda. Pea meeles, et mitte armastuse puudumine ei tapa suhteid, vaid hoopis sõpruse puudumine.

5. Ole mugav… aga mitte liiga mugav

Mõnikord juhtub, et suhtes on nii hea olla, et me muutume mugavaks. Sellist nähtust nimetatakse lahku kasvamiseks – te küll elate koos, kuid olete teineteisega niivõrd harjunud, et olete rohkem korterinaabrid kui kallimad. Ära lase oma suhtel seda rada minna. Hoia armusädet põlevana. Flirdi. Käitu hästi. Tunne kallima vastu huvi. Käige kohtingutel. Ole hea sõber. Tähtis on see, et teievaheline austus oleks kahepoolne.

6. Lase eelmistel suhetel minna

Mõtle, kui vabastavalt see mõjub, kui sa ei muretse enam eelnevate suhete pärast. Analüüsi oma minevikku ja tee sellega korralikult lõpparve. Mõtle, mida võiksid oma kogemustest õppida: head, halba, ilusat, inetut. Õpi ja lase sellest lahti.

7. Ära ürita teiste käitumist kontrollida

See on suur surve, kui seod end käitumiste ja mõtetega, mida sa ei saa tegelikult ise kontrollida. Ainuke asi, mida sa saad kontrollida, on sinu enda käitumine ja sõnad – ka neid võib olla kohati keeruline kontrolli all hoida. Mis sa arvad, kui suur on tõenäosus, et sa suudad kellegi teise käitumist kontrollida? Vabasta end sellistest mõtetest ja soovidest, kuna neid on ääretult keeruline ellu viia. Sea parem oma elu korda. Ära lase kellelgi endale pähe astuda, ära lepi petmise ja valetamisega.

8. Me elame maailmas, mil on mitu tasandit. Ära lepi ühetasandilise armastusega

Kui sa armastad kedagi, siis tunne seda, räägi sellest, näita ja koge seda. Ära piirdu vaid sõnadega, näita oma armastust välja. Lase kallimal oma tundeid tunda. Näita talle, mida ta sinu jaoks tähendab, kes ta sinu silmis on. Kui sa pole valmis oma tundeid mitmel tasandil näitama, lase kallimast lahti, et ta saaks minna ja kogeda sellist armastust, nagu ta on väärt.

9. Ole tähelepanelik! Ära lase kellegi sõnadel varjutada tema käitumist

Ta võib öelda õigeid sõnu, ta võib panna sind tundma asju, mida sa varem pole kogenud, ent ära lase end lolliks teha. Tema teod näitavad tema tõelist olemust, soove ja eesmärke. Käitumine räägib enda eest, pööra sellele vaid tähelepanu.

10. Ära ela elu, mis on pandud pausile

Ära istu kodus ega oota, et «see õige» tuleks su ellu. Sinu elu armastus on kusagil olemas, kuid ta ei tule sinu ellu iseenesest. Ära pane oma elu pausile. Mine välja ja koge elu, kirjuta iseenda lugu ja ela oma muinasjutus. Selle jutu jooksul ristuvad su teed ka selle ühe ja õigega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles