Juurvilju võib väga hästi ka toorelt süüa ja isegi salatisse pista. Värsked kaalikapojad, mis pole veel liiga suureks ja puiseks kasvanud, on kergelt magusa maitsega ja sobivad salatisse imehästi.
Toore kaalika salat rukola ja prosciutto’ga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb
- 4 tl punaseveiniäädikat
- ¼ tl meresoola
- 2 tl mett
- 4 spl extra virgin oliiviõli
- Pipart
- 4 väikest kooritud kaalikat
- 340 g rukolat
- 120 g õhukeselt viilutatud prosciutto sinki, suupärasteks tükkideks rebitud
Valmistamine
Vispelda väikeses kausis kokku äädikas ja sool, kuni sool lahustub. Siis lisa vispeldades mesi, õli ja pipar.
Lõika kaalikad terava noa abil võimalikult peenikesteks viiludeks. Sega suures kausis kaalikad, rukola ja prosciutto sink. Vala peale kaste ja kui vaja, kohenda maitset.