Päikeseprillid meestele – millised sobivad sinu näokujule?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste päikeseprillid.
Meeste päikeseprillid. Foto: AP/Reuters/AFP/XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Kuigi praegune Eesti ilm on üsna «see-aasta-suvi-vist-ei-tulegi» näoga, siis nagu öeldakse – «ega tali taeva jää». Niisamuti ei jää tulemata ka päike ja soojus! Seega tasub juba varakult valmistuda päikese saabumiseks ja üle vaadata ning vajadusel ka uuendada oma päikeseprillide kogu, kirjutab osta.ee moeblogi

Allpool toon mõned näpunäited (soovitused), mida tasub päikeseprillide valimisel arvesse võtta, lähtudes sinu näokujust.

Ruudukujuline nägu

Kui sul on tugev lõuajoon ning laiad põsesarnad siis sinu näole on justkui jumala poolt loodud ümarad või aviaator tüüpi prilliraamid ja mida suuremad, seda paremad! Kui omad küll kõiki eelnevalt mainitud omadusi, kuid sinu nägu on iseloomult kitsas, siis ära suurusega liiale mine ning vali väiksemad variandid. Jäta ümarus kindlasti mängu, kuid ära üle pinguta. Sa ju ei taha välja näha nagu suve esimene mesimumm!

Ümar nägu

Ümara näo puhul peaksid kindlasti tähelepanu pöörama konkreetsete joonte loomisele. Õigete prilliraamidega tunduvad su põsesarnad peenemad. Kindlasti peaks ümarate näojoontega mees proovima wayfarer tüüpi raame. Kõige tuntumad wayfarer tüüpi prilliraamide tootja on RayBan – nii et hüppa aga sisse esimesse prillipoodi ning küsi seda, mida sa just teada said. Üks asi veel, ära ürita oma näojooni prilliraamidega täiendada ja hoia eemale ümarate joontega raamidest.

Piklik nägu

Pikliku näo omanik peaks üritama prilliraamidega oma nägu tasakaalustada. Otsi raame, mis ei ulatu kaugemale sinu näo kõige laiemast osast. Hästi töötavad ümarad või ruudukujulised prilliraamid. Vali aga kindlasti suurema raamiga prillid, kuna need aitavad sul hoiduda oma parimate omaduste väiksemaks tegemisest.

Aviaator stiilis prillid võivad olla just need, mis teevad sinust tõelise Tom Cruise’i. Pisarakujuline siluett mõjub positiivse aktsendina lõualuule ning põsesarnadele.

Teemandikujuline nägu

Kui sa näed välja nagu tulevane Milano moelava modell – konkreetne lõuajoon ja laiad põsesarnad siis sinu jaoks sobivad suurepäraselt pisut retrolikud ristkülikukujulised prilliraamid. Mida julgemad värvilt ja mustrilt, seda parem. Tugevad värvid või mustrid aitavad veidi pehmendada kogu seda kandilisust, tõmmates tähelepanu hoopis silmadele.

Ovaalne nägu

Ovaalset nägu peetakse nägude «pühaks graaliks». Kui satud olema üks vähestest, kellele selline õnn osaks on langenud, võid sa põhimõtteliselt iga päev päikeseprille vahetada ning vabalt erinevate raamidega katsetada.

Uusi päikeseprille ostes võta kindlasti arvesse ka oma naha- ja juustevärvi ning soengut, mida kannad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles