Eesti kõige tugevam mees Rauno Heinla: kui sa midagi tahad, siis võitle selle nimel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Heinla
Rauno Heinla Foto: Kuma raadio

Neljapäevase Kuma Raadio ja portaali GoodNews heade uudiste saatesse on üks saatejuhtidest Monika Kuzmina seekord ilmunud rammu täis turvamehega, nagu seda kirjeldab teine saatejuht Mati Palmet. Külalise näol on tegu praegu tugevaimaks Eesti meheks peetava rammumehe Rauno Heinlaga. 

Tõelist rammumeest pole ka tänavapildis raske ära tunda – tema lihtsalt on selline kasvult suur ja üldjuhul ka südamelt soe mehemürakas, kes näib olevat valmis vajadusel maailma paigast liigutama. Eestis on seltskond selliseid Kalevipoegi ühinenud Eesti Professionaalsete Rammumeeste Ühingusse ja üheks neist on Tartumaalt Kõrvekülast pärit 32-aastane Rauno Heinla.

Tee tippu algab maast-madalast ja sama kehtib ka Rauno puhul - tõstmisega alustas mees juba 10-aastaselt ja «rammumehendusega» on ta tegelenud tervelt 14 aastat. Tema eesmärgiks aga on pääseda maailma kümne tugevaima mehe auväärsesse seltskonda.

Rauno käel on inglisekeelne kiri, mis tõlkes kõlab: kui sa midagi tahad, siis võitle selle nimel. Nii on jõujuurikas kogu elu ka teinud. Tema sõnul on tähtis ka tahtejõud – sellel alal on palju mehi, kes on tulnud, olnud ja juba läinud.

Möödunud aasta kõvemad võidud olid Raunol Strongman Champion League (SCL) etapivõidud Leedus ja Eestis, esimene neist oli Rauno hinnangul isegi suurem saavutus. Monika meenutab seepeale, kuidas nende naistetiim Tallinnas ergutamisega «Eesti mees on vägilane!» eestlaste vastased närvi ajas ning kaasaelamine ehk mõjus. Rauno nendib, et ergutamine on oluline, kuigi võistleja on enamasti sedavõrd ametis, et seda ei kuulegi.

Raadiosaade Head Uudised on Kuma Raadio eetris igal neljapäeval kell 11.20 ja kordust kuuleb pühapäeval kell 15.00. Kuula raadiosaate kordust SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles