Toidud, mis panevad vähem sööma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Popkorn pole paha.
Popkorn pole paha. Foto: SCANPIX

Cosmopolitani mainumber õpetab, kuidas paremini süüa. Valides need toitainerikkad ampsud, avastad, et ülesöömise jaoks su kõhus sel aastal ruumi pole. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Hummus

See kikerhernepasta on tulvil kiudaineid ja valke, mis aitavad näljatundele suurepäraselt vastu panna. Võta kaks supilusikatäit ning söö koos köögiviljade või näkileivaga, nii suurendad kiudainete manustamist veelgi. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Köögiviljasupp

  • Vaid üks kausitäis hoiab su kõhu täis kahel põhjusel:
  • Köögiviljad on kiudainetest tulvil ja hoolitsevad tundidepikkuse täiskõhutunde eest. 
  • Veepõhine supp võtab kõhus piisavalt ruumi ega jäta kohta liigsetele snäkkidele.
Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Mandlid

Need sisaldavad valke, kiudaineid ja häid rasvu ning aeglustavad seedimist. See aga tähendab, et selle hetkeni, mil jälle nälga tunned, kulub rohkem aega. Väike peotäis (u 14 mandlit) sisaldab umbes 100 kalorit.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Plaksumais

See võib tunduda küll suure hulga õhuna, aga need väikesed pallikesed on väga head kiudaineallikad, mis hoiavad su kõhu tõeliselt täis. Boonus: et popcorn on kalorivaene, saad seda manustada üsna palju ilma süümepiinadeta, mis muidu võivad tekkida.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Väherasvane Kreeka jogurt

See piimatoodete tõeline staar sisaldab kaks korda enam valke kui tavaline jogurt. Valgurikkad toiduained tekitavad aga tükiks ajaks tunde, et kõht on täis. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Tume šokolaad

Uusimate uuringute kohaselt aitab juba paari ruudukese söömine päevas ohjeldada nii magusa- kui ka soolaseisu. Lisaks turgutab šokolaad heaoluhormoonide tootmist, mille tagajärjel tunned end hästi ega vaja ebatervislikke lohutustoitusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles