Viis moodust, kuidas näha, et on aeg suhtele lõpp teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Doktor Regina Barreca toob ajakirjas Psychology Today välja viis märki, mille põhjal võib arvata, et oleks aeg oma suhe lõpetada ja edasi minna.

  • Sa ei taha enam koju minna. Sa ei oota, et saaks juba oma partnerit näha ja tema käte vahele pääseda. Eelistad pigem oma nägemust suhtest kui seda, milline te suhe tegelikult on. Sul on oma elukaaslasest idealiseeritud ettekujutus, mis pole ligilähedanegi tema päris olemusele. Tegelikult tunned end tema kõrval õnnetult ja tunded tema vastu on hakanud hääbuma. 
  • Käitud ennasthävitavalt. Jood, suitsetad, pruugid mõnuaineid, liialdad söömisega või näljutad ennast, räägid endast halvasti, magad kehvasti või oled emotsionaalselt ebastabiilne rohkem oma partneri juuresolekul kui üksi olles. 
  • Püsisuhe oma praeguse partneriga seostub sinu peas rohkem hirmu, masenduse, valu, igatsuse, rahutuse, ärrituse, häirituse, äärmusliku käitumise ja kaotusvaluga kui näiteks lõõgastuse, rõõmu, rahulolu, lõbu, mugavuse, loovuse, tunnustuse, suuremeelsuse ja rõõmuga.
  • Sul on palju ajutisi vahe-eesmärke, aga sa ei taha mõelda teie plaanidele pikemas perspektiivis. Sa usud, et kõik muutub palju paremaks «kui ta saab tööd» või «kui beebi kasvab mähkmetest välja» või «kui ma võtan kümme kilo alla». Elus tuleb pidevalt ette igasuguseid väljakutseid. Pole olemas sellist, pärast mida elu maagiliselt paremaks muutub. On ainult tulevik, mis iga päevaga sinu ees lahti rullub ja mille suunas pead kõndima kogu hingega, vapralt. 
  • Tead, et on aeg loobuda, kui olete abi saanud nii koos kui eraldi, kuid sellele vaatamata tunned end selles suhtes rohkem üksi, kui tunneksid end vallalisena olles. Vale inimesega koos olles võibki inimene end veelgi üksikumana tunda kui päriselt üksi olles. Kaaslane võib olla kui ankur - ta kas hoiab sind elulainetes stabiilsena või tõmbab sind koos endaga põhja. Viimasel juhul võib temast lahti laskmine tähendada enda elu päästmist.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles