Kolm toitumissoovitust kauni naha heaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kauni naha ja tervete juuste tagamiseks soovitavad eksperdid tarbida vitamiini- ja rauarohkeid toiduaineid.

Üldtuntud nõuanne naha tervise ja niiskuse säilitamiseks on rohke vee ja rohelise tee joomine. Selleks, et naha toonust veelgi tõsta, tõid dietoloogid välja kolm toitumissoovitust, kirjutab Glamour.

Oranžid viljad

Apelsinid sisaldavad rohkelt C-vitamiini, mis aitab kehal toota kollageeni – nahale elastsust ja tugevust andev komponent, samuti hoiab see juuksekarvu tervena.

Rakkude tootmist ja juuste kasvu soodustavat beeta-karotiini leidub porgandites, magusates kartulites, muskusmelonis, mangos ja teistes oranžides puu- ja juurviljades.

Raud ja proteiinid

Proteiinide vähesus aeglustab juuste juurdekasvu, mille tagajärjeks on õhukesed kiharad. Raua abil kannavad punased verelibled hapnikku ja toitaineid juuksejuurte ja naharakkudeni.

Proteiine moodustavat rauda leidub erinevates ubades, tofus, lahjas veiselihas, kanas, hernestes, läätsedes ja munades.

Kikerherned

Kikerherned sisaldavad tsinki, mille puudujäägi korral pidurdub juuksekasv või hakkavad juuksed välja langema. Samuti võib tsingi vähesus põhjustada punetavat ja ebaühtlast nahka.

Hernesort sisaldab veel B6-vitamiini ja foolhapet. Need soodustavad rakkude tootmist, mis kannavad toitained iga juukse ja karvanääpsuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles