Kuidas vabaneda harjumusest iga päev juukseid pesta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sul on kombeks iga päev oma kiharaid pesta, kuid oled sellest juba tüdinud ja juuksed ei näe alati sugugi nii ilusad välja kui tahaksid? Cosmpolitan.co.uk konsulteeris ekspertidega, et kindlaks teha, kuidas oleks võimalik seda harjumust muuta.

1. Ära pese juukseid liiga kuuma veega

Londonis asuva ilusalongi Hare and Bone omanik Sam Burnett ütles: «Rasuste juuste puhul on üks suurimaid vigu, mida tehakse, see, et pestakse juukseid liiga kuuma veega ja hõõrutakse peanahka liialt kõvasti. See aga suurendab rasu tootmist. Mina soovitan pesta juukseid sooja veega ja masseerida õrnalt peanahka šampooniga, mis on mõeldud just rasustele juuksejuurtele.»

Xposure
Xposure Foto: XPOSURE

2. Katseta «märga» hobusesabapatsi

Burnett soovitas proovida ka soengut, mis on hetkel üsna trendikas: «märg» hobusesabapats. «Sel viisil saab edukalt peita rasuseid juuksejuuri. Samuti võib proovida punutisi, mis raamistaksid nägu ja varjaksid rasuseid juukseid.»

3. Värskenda soengut juuksespreiga

Juuksur Mark Coates soovitas aga värskendada soengut juuksespreiga. «Piserda juuksespreid julgelt oma kiharatele ja tee fööni abil meelepärane soeng. Juuksespreid kihtide kaupa piserdades saab soengut muuta ja lisada juustele lopsakust ning sära,» lisas ta.

4. Pese ainult tukka

Kui sul on tukk või juuksed on lõigatud nii, et näo piirkonnas on lühemad salgud, pese ainult neid osi šampooniga. Näo piirkonnas olevad juuksed lähevad tavaliselt kõige kiiremini mustaks, kuna neid me katsume kõige rohkem.

5. Föönita veidike kauem

Kuulsuste juuksur Ben Cooke ütles, et kui pärast juuste pesemist veidike pikemat aega juukseid föönitada ning soengut sättida, peaksid juuksed ka natuke kauem puhtad püsima või vähemalt sellise mulje jätma.

6. Kannata see ära

Tõenäoliselt oled sina ise ainuke, kes teab, et sa pesid juukseid viimati eelmisel päeval ja jätsid tänasel hommikul kiharad pesemata. Teised ei pruugi seda märgatagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles