Lusikatäisi Pärnu restoranide nädalalt

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu peakokad köögis: taldrikuile läheb galaõhtusöögi magustoit – (vasakult) Vladimir Upeniek, Marko Lumera, Tanel Minski, Merike Kotsulim, Lauri Erm, Egon Jugomäe, Rauno Kõrgekivi, Mart Kukk, Jaanus Krass.
Pärnu peakokad köögis: taldrikuile läheb galaõhtusöögi magustoit – (vasakult) Vladimir Upeniek, Marko Lumera, Tanel Minski, Merike Kotsulim, Lauri Erm, Egon Jugomäe, Rauno Kõrgekivi, Mart Kukk, Jaanus Krass. Foto: Silver Gutmann

Rannahooaeg läheneb ja suvepealinn Pärnu tõmbab rahvast aina kogukama kulbiga. Arter tegi restoraninädala aegu luuret, mis seal rahvale maitses ning kus kuurordituuril veel süüa.

Pärnu esimese restoranide nädala korraldajail oli alguses hoopiski tagasihoidlikum plaan: et erihinnaga lõuna- ja õhtusööki (kahekäiguline lõunasöök 10, kolmekäiguline õhtusöök 15 eurot) tuleb pakkuma kümmekond söögikohta ja sööjaid saab olema umbes 3000.

Juhtus aga nii, et nii osalisi kui ka huvilisi sai ürituse projektijuhi Kadi Elmeste sõnul pea poole rohkem: osales 18 restorani-kohvikut ja külastajaid käis üle 6000. Tavapärane pärnaka käitumisharjumus sai murtud, õhtuti olid söögikohad rahvast täis ja rohkem kui kolmandik publikust külastas restoraninädalal kolme-nelja restorani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles