Abielusid sõlmitakse vaid kaks korda rohkem kui lahutatakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis registreeriti augustis 742 abielu ning esimese kaheksa kuu peale oli kokku alla kirjutatud 3539-le abielulepingule.
Eestis registreeriti augustis 742 abielu ning esimese kaheksa kuu peale oli kokku alla kirjutatud 3539-le abielulepingule. Foto: SCANPIX

Viimase nelja aasta jooksul on püsinud olukord, kus Eestis registreeritakse abielusid kõigest kaks korda enam kui lahutatakse.

Statistikaameti viimaste andmete kohaselt moodustab Eestis selle aasta algusest kuni augusti lõpuni vormistatud lahutuste arv üle poole samal ajal sõlmitud abielude hulgast.

Alates 2006. aastast on esimese kaheksa kuu jooksul registreeritud abielude ja lahutuste vahekord samaks jäänud. Terve aasta lõikes moodustab lahutuste arv neljandat aastat järjest vähemalt 54 protsenti registreeritud abielude numbrist.

Augusti jooksul sõlmiti Eestis 742 abielu ning lahutuste arv moodustas sellest numbrist rohkem kui kolmandiku.

2010. aastal registreeriti kuni augustini keskmiselt 442 abielu kuus, eelmise aasta samal ajal oli see number veidi suurem, mis näitab, et tänavu on abielusidemeid vähem loodud. Samas oli august eelmise aasta lõikes kõige populaarsem kuu abiellumiseks, kokku sõlmiti siis 888 abielu.

Lahutusi oli augustist rohkem registreeritud ainult märtsis ja mais. Kesmiselt oli augustini vormistatud 241 lahutust kuus. Eelmisel aastal oli keskmine näitaja selleks ajaks suurem, seega on ka lahutuste arv aastaga vähenenud.

Viimase nelja aasta jooksul on augustis kõige rohkem abielusid registreeritud 2008. aastal, siis sõlmiti kuus 1215 abielu. Sama aja jooksul on augustikuus kõige enam lahutatud neli aastat tagasi kui vormistati 350 lahutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles