Eksperiment: mida kujutavad endast 3D-kulmud?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Kui mõnda aega tagasi oli äärmiselt trendikas käia küünehoolduses ja lasta paigaldada geelküüsi, siis nüüd võib uueks trendikaks iluhoolduseks nimetada kulmuhooldust ja 3D-kulmude tegemist. Otsustasime lähemalt uurida, mis teeb selle kulmuhoolduse eriliseks.

Tallinnas pakub 3D-kulmuhooldust näiteks Kadriorus asuv ilusalong BeautyBar. BeautyBari omanik ja kulmuspetsialist Rhea Käsperson selgitas, et tegemist on mitmeastmelise ja hästi viimistletud kulmude hooldusega, kus keskendutakse kulmude disainile. «Kui kulmud on värvitud, kitkutud ja kulmumeik peale kantud, siis jääbki mulje, et tegemist oleks nagu ruumilise kulmuga,» sõnas ta. 

Kulme on ju ka varem värvitud, mis muudab praeguse kulmuhoolduse eriliseks? «Kui varem värviti kulme ise või tegid seda juuksurid või maniküürija, siis nüüd külastatakse kulmuspetsialisti, kes mõõdab ja vaatab, mis kuju klient soovib ning mis sobib tema näo kujuga. Iga karv on n-ö arvel,» selgitas Käsperson. Tema sõnul saab eriti hea tulemuse siis, kui kliendil on tugev kulm, millel on lastud mõnda aega välja kasvada. 

Kõigepealt vaatab kulmuspetsialist, millise kuju võiks kulmudele anda. Käsperson selgitas, et kui klient soovib, saab pliiatsiga kuju ette joonistada, et oleks näha, milline lõpptulemus võiks olla. Enamasti usaldavad kliendid spetsialisti ja ütlevad, et viimane toimiks oma äranägemise järgi. 

«Inimesed ise ei tea sageli, millise kujuga kulmud neile sobiks. Võib küll üritada ise kulme kodus korrigeerida, aga tavaliselt lõpeb see sellega, et lastakse kulmudel täis kasvada ja pöördutakse spetsialisti poole,» rääkis Käsperson.  

Pärast kulmukuju valimist kantakse kulmudele värvi. Kulmuvärv püsib kulmudel umbes kolm nädalat. Käspersoni sõnul käiakse kulmuhoolduses umbes 3-4 nädala tagant, kuna värv hakkab maha kuluma ja karvad kasvama. 

Kulmuvärv on spetsiaalselt kulmude jaoks tehtud ja seda võib ka näonahale kanda, sest see ei sisalda allergeene. Käsperson ütles, et kulmuvärv sobib üldiselt kõigile, vältida võiks seda juhul, kui kulmude piirkonnas on haavandid, paistetused või kui kliendil on tõsiseid nahaprobleeme. 

Niiditehnika (foto: Scanpix)
Niiditehnika (foto: Scanpix) Foto: SCANPIX

Kui kulmud on värvitud, järgneb nende kuju korrigeerimine. Rhea Käsperson eelistab vahatamise asemel niiditehnikat. Niiditehnika on spetsiaalse niidi abil juurega karva eemaldamine. Seda võib võrrelda pintsettidega kitkumisega, kuid niiditehnikaga saab korraga eemaldada mitmeid karvu ja väikeste karvade eemaldamiseks on see tunduvalt mugavam moodus kui pintsettidega kitkumine. «Kui kliendil on ebamugav või väga valus, siis saab korrigeerida ka pintsettidega,» lisas Käsperson. 

Viimase lihvi annab kulmudele kulmumeik, mille tegemiseks kasutab kulmuspetsialist peitekreemi, kulmupliiatsit ja highlighterit. Kulmuspetsialist näitab kliendile ette ka selle, kust võiks kulmu kulmupliiatsiga täita ja kust ei tohiks kindlasti karvu vähemaks kitkuda. 

Käspersoni sõnul on kulmuhooldus üle maailma hetkel väga populaarne iluprotseduur. Varem pöörati kulmudele vähem tähelepanu, kuid nüüd soovivad naised, et nende kulmud oleksid kenasti viimistletud. Klientide suurenenud huvi tõttu pidi ta ka enda ilusalongi laiendama ja kolima Kunderi tänava väikestest ruumidest Vilmsi tänavale. 

Enne ja pärast (foto: BeautyBar)
Enne ja pärast (foto: BeautyBar) Foto: BeautyBar

Kliendikogemus

Kerti: see oli esimene kord, kui käisin salongis kulmuhoolduses ja pean ütlema, et kogemus oli positiivne. Eelnevalt olen kulme ise kodus kitkunud, kuid värvinud pole neid kunagi, sest mu kulmude loomulik värv on üsna tume. Sellest hoolimata oli pärast kulmuhooldust veider peeglisse vaadata, kuna värvi ja meigi tõttu tundusid kulmud eriti tumedad. Hoolduse käigus sain teada, milline kulmukuju mulle sobib ja mida peaksin tegema, et karvad paaris kohas tihedamalt kasvaks. Meeldiv üllatus oli see, et kulmuvärvil pole üldse lõhna, erinevalt näiteks juuksevärvist. Ma valetaks, kui ütleks, et niiditehnikaga kitkumine polnud valus, aga pintsettidega kitkumine on samuti valus, niiditehnikas saab lihtsalt kiiremini töö tehtud. Nahalt kulus värv maha paari päevaga, kulmudel püsis kauem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles