Valge särk kuulub iga naise garderoobi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFF/EMPICS Entertainment/XPOSUREPHOTOS.COM

Valge särk on üks riietusesemetest, mis peaks kindlasti ühe naise garderoobis olema. Puuvillast, siidist või linasest valge särk sobib igaks elujuhtumiks, igal hooajal ja kõikidele kehatüüpidele, kirjutab osta.ee moeblogi.

Selline särk annab kombineerimiseks lõputuid võimalusi - sa võid varrukad üles keerata või jätta nad klassikaliselt pikaks. Sa võid krae kurguni kinni nööpida või jätta ülevalt mõned nööbid lahti ja lisada hoopis ehted või salli.

Valge triiksärk on nagu puhas lõuend, millele kunstnik pole jõudnud veel esimesi pintslitõmbeid teha. Ole ise see kunstnik ja loo valge särgiga oma outfit!

Valge triiksärgi võib jagada laias laastus kolmeks:

Pilt:
Pilt: Foto: osta.ee

Klassikaline valge triiksärk - materjaliks on tavaliselt puuvill, lõikelt taljesse töödeldud. Sellise särgi tüübi puhul vaata, et õlaõmblus oleks täpselt su õlaga kohakuti, mitte madalamal - sel juhul on särk suur. Ja ka mitte kõrgemal, sel juhul on särk väike. See on täiuslik riietusese kontorisse, sobib ideaalselt pliiatsseelikuga või viigipükstega. Väga kauni tulemuse saavutad taftist laia maksiseelikuga - sellise riietusega võid julgelt minna ka punase vaiba üritusele, kuid sel juhul võiks olla särk valmistatud pigem siidist kui puuvillast.

Voogavast kangast oversize valge särk - materjaliks enamasti õhuke puuvill, lina või siid. Seda tüüpi särk on lõikelt avaram, laiem ja see pole kehasse töödeldud nagu eelmine, klassikaline triiksärk. Selle särgi õmblused ei pea olema õlaga kohakuti, pigem võivad olla õlajoonest madalamal. Oversize valge särk on igapäevasem ja sobib ideaalselt teksade, nahkpükste, lühikeste pükste ja seelikutega, peaaegu kõigega. Samuti on seda tüüpi särk tänuväärne kui vöökohta on kogunenud lisakilod ja tahad neid varjata. Kui oled lühemat kasvu, siis pea silmas, et sa ei «upuks» särgi sisse ning vali sulle sobiv mudel.

Kolmas variant on valge boyfriend särk - valmistatud puuvillast või linasest. Selline särk on olemas kapis su isal, sõbral, peikal, naabrimehel või pojal. Vaata, kellega sul kõige paremad suhted on ja mine küsi üks selline särk endale laenuks või päriseks. Tõsisemalt rääkides, siis loomulikult ei istu meestesärk kunagi naise seljas nii (isegi kui suurus on sobiv) nagu spetsiaalselt naistele tehtud särk. Kui jutt käib boyfriend-pluusist ja boyfriend-teksadest, siis enamasti on need ikka naiste kehadele kohandatud ja spetsiaalselt naiste jaoks loodud, mitte otse mehe seljast või kapist võetud asjad. Kääri käised üles, ava ülevalt mõned nööbid ning kombineeri liibuvate pükste, seelikutega, pintsaku või jakiga. Boyfriend-särk sobib pigem pikemat kasvu naistele. Selle särgi võlu peitubki selles, et on sulle veidi suur ja lisab just paraja annuse maskuliinsust, samal ajal on see kuskilt otsast ka ääretult seksikas. Teate küll neid veetlevaid filmikaadreid, kus naine hommikul sulnilt meeste triiksärgis hommikusööki valmistab või igatsevalt, kohvitass käes, aknast välja vaatab... 

Millega valget särki sobitada?

Pilt:
Pilt: Foto: Ella Hopfeldt

Valge särk sobib pea kõigega, värskendab iga riietust ning on elegantne ja šikk. Päris kindlasti ei ole valge särk mõeldud ainult kontorisse.

• Lisa särgile näiteks miniseelik ja nööbi pluus kurguni kinni lähtudes sellest, et kui allosas paljastad jalgu, siis ülaosa võiks reeglipäraselt olla kinnisem ja kaetum.

• Kui tunned, et miniseelik pole sinu jaoks, siis selle asemel võid katsetada pika boho-stiilis maksiseelikuga, lisa ehted ja jää saabuva suve ootele.

• Miks mitte tuua mängu litrid ning kombineerida valget pluusi litriseeliku või pükstega?

• Minu valge särgi üks lemmikumaid kandmisviise on kudumi või kardigani all, kust paistab välja vaid kaunis valge krae ja varruka otsad. Valge särgi ja kudumi kooslus on igapäevane ja annab laia valikuvõimaluse ka jalatsite osas - kontsakingadest tossudeni. Katseta särki ka lühikese varrukaga sviitri või kleidi all - tulemus on lihtne ja ilus.

• Täiesti värske look’i saavutad kui kannad valget särki jaki asemel - eest nööbid näiteks täielikult lahti, all t-särk või tank-top.

• Soojemate ilmade saabudes võid 90ndatest inspireerituna siduda särgi hõlmad kõhule sõlme.

• Otsi välja oma lillelised seelikud või püksid ning kanna ülaosas valget särki - paremat tasakaalustajat lillemerele on raske leida.

• Valge särk annab palju mänguruumi ka ehetele - võid kanda neid kinninööbitud särgi peal või paari nööbijagu avatud avaras kaeluses. Ehted võid asendada ka salliga.

Särgid leiad siit, siit ja siit

Valge särk on puhtuse sümbol. Võrratu ja võluv oma lihtsuses ühteaegu. Mulle sümpatiseerib moedisainer Carolina Herrera, keda peetakse naiste triiksärkide kuningannaks, kunagine sõnavõtt: «Trendid tulevad ja lähevad, kuid miski ei asenda korralikku valget triiksärki naise garderoobis. Kui ma ei tea, mida selga panna, valin alati valge triiksärgi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles