Inimtüübid, kellele ei sobi püsisuhted

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mees tundub olevat sinu jaoks lausa ideaalne kaaslane... kuid ta leiab alati ettekäändeid, miks mitte tulla sinu pere ja sõpradega kohtuma. Naisel on olemas kõik omadused, mida sa partnerilt soovid... aga ta kritiseerib alati kõiki sinu otsuseid ja valikuid. 

Me vaatame kergesti mööda partnerite puudujääkidest, kui teoorias tunduvad nad meie jaoks olevat täiuslikud kaaslased. Aga suhte alguses oma sisetunde usaldamine võib säästa sind südamevalust, mis võib halva suhtega kaasneda. Suhteeksperdid pakuvad omalt poolt välja üheksa inimtüüpi, kes pole abielu või püsisuhete jaoks loodud, kirjutab Huff Post.

Foto: SCANPIX

1. Ümbermõtleja

Teil on väga palju ühist ja teie vahel on tugev keemia. Sa ei jaksa ära oodata teie järgmist kohtumist, kuid pole kindel, millal see võiks aset leida, kuna selle mehega on üsna keeruline aega kokku leppida. Sul pole ju vaja inimest, kes käib su elust korraks läbi ilma tegelikult pühendumata. Mitme suhteteemalise raamatu autor Brenda Della Casa ütles, et selline partner võib sulle kinnitada, et sa pead olema kannatlik, kuid tegelikult tunned sa kõhus liblikate asemel hoopis ärevust. «Oma sisetunnet peaks usaldama, kuna see aitab end kaitsta. Need inimesed, kes tahavad sinuga olla, näevad selle nimel ka vaeva ja need, kes ei taha, kaovad kiirelt su teelt,» lisas ta.

2. Kiirustaja

Olete käinud vaid kahel kohtingul, kuid partner on sulle juba usaldanud oma korteri võtmed ja ilmselt ei kulu kaua aega enne, kui ta avaldab sulle ka armastust. Kas üks vaikne hääl sinu sees soovitab sellest inimesest eemale hoida? Kuula seda häälekest. «Milleks kiirustada? Kui suhe on tõeline, siis ei kao sa kuskile. See, kui partner suhte alguses kiirustab, ei peegelda sinu käitumist, vaid pigem tema enda ebakindlust,» ütles kosjasobitaja Amy Van Doran. Tema sõnul on see väga suur ohumärk, kui partner kiirustab oma tegude või sõnadega asjadest ette enne, kui on õppinud sind paremini tundma. Aeg näitab kõige paremini inimeste tegelikku loomust.

3. Enesekeskne

Hea partner on suuteline mõnikord ära kuulama, kui soovid oma töökaaslasi kiruda või raskest tööpäevast rääkida. Kui sulle aga tundub, et su partner pole selles osas kuigi toetav, võiks suhtesse väikse pausi teha. Suhtenõustaja Jeffrey Platts ütles, et siinkohal tuleb mängu andmine. «Kas mees teeb sulle komplimente? Kas ta kuulab, kui tahad oma päevast rääkida? Kas sulle tundub, et ta on sinu suurim fänn ja ergutaja? Sama tähtis, kui on andmine, on ka võtmine. Kas ta oskab võtta vastu seda, mida sa talle annad? Kui ei, mis on teie suhte mõte? Suhtes peab nii andmine kui võtmine olema tasakaalus,» selgitas Platts.

Foto: SCANPIX

4. Kriitik

Tundub, et tema juuresolekul ei oska sa midagi õigesti teha ega öelda. Sinu arvamus ei lähe talle korda, kuna tema arvates pole see pädev. Tal jätkub kriitikat kõige kohta, aga kes tahaks sellise inimesega koos olla? «Alguses võib tema kangekaelsus ja tõekspidamised jätta atraktiivse mulje – see on väga seksikas, kui inimene teab oma väärtust ja seda, mida ta soovib teha,» sõnas kosjasobitaja Julie Nguyen. «Aga kui sa hakkad taipama, et teie suhtes pole ruumi selle jaoks, mida sina tahad, hakkavad tema «atraktiivsed» küljed sinu silmis inetuks muutuma. Kriitik tahab, et asjad oleksid aetud nii, nagu temale meeldib. Tõelises suhtes peavad aga tasakaalus olema kompromissid, empaatia ja tahtmine mõista teise inimese vaatepunkti.»

5. Jünger

Ta on nõus kõigega, mida sa ütled. Ja teie suhtes pole sellist asja nagu lahusolek – te olete kui teineteise külge liimitud. Tegelikult tahtsid sa ju partnerit, kes oleks valmis kompromisse looma, mitte kedagi, kes istub vaikides nurgas ja laseb sinul kõik otsused langetada. Selle asemel, et iseseisvalt tegutseda, võtab see inimene omaks sinu hobid ja teeb kõike, mida sina teed. «Suhte alguses on see meelitav, kui partner on sinu moodi. Suhte arenedes võid aga mõista, et see suhe ei esita sulle väljakutseid, kuna partneril pole sulle midagi pakkuda. Sul on vaja kallimat, mitte jüngrit,» ütles Nguyen.

6. Eneseimetleja

Eneseimetlejaga on nii, et sa teed nii, nagu tema soovib, või kõnnid minema. Eneseimetleja ei tunnista kunagi, kui ta on eksinud ja võib hakata jonnima, kui teised üritavad oma soove väljendada. Need pole ju selle inimese omadused, kes sobiks pikaajalise suhte jaoks. «Eneseimetleja ei oska suhestuda nende inimestega, kes teda ümbritsevad. Kujuta seda suhet korraks ette: iga kord, kui saad haiget, vajad tuge või tahad partnerile toetuda, ei ole ta sinu jaoks kättesaadav. Ta ei mõista, ei vabanda, ei hooli. Sellist suhet ei tasu hoida,» lausus Della Casa.

7. Töövahetaja

Ära kõnni partneri juurest minema, kui ta on parajasti töökohta vahetamas või otsib alles uut tööd. Aga kui su kallim on selline, kes on pidevalt töötu, keda lastakse alalõpmata lahti ja kes vahetab iga paari kuu tagant töökohta, siis võib see viidata mõnele suuremale probleemile. Della Casa sõnul näitab selline käitumine, et inimene ei suuda pikaajaliselt millelegi pühenduda ja see peegeldab ka tema väärtushinnanguid. Della Casa hoiatas, et lõpuks võib tema negatiivne käitumine hakata ka armusuhet mõjutama.

Foto: SCANPIX

8. Muretseja

Igas suhtes esineb vaidlusi ja tülisid (see on muide positiivne asi; tülide puudumine näitab seda, et te ei hooli enam teineteisest). Aga partner peaks olema inimene, kes on suuteline ausalt tülitsema, mitte keegi, kes läheb iga vaidluse peale endast välja. «Mõlemad partnerid peavad teise inimese tundeid ja tõekspidamisi arvesse võtma. See on suureks ohumärgiks, kui inimene läheb esimese lahkheli peale endast välja ja ähvardab suhte lõpetada,» selgitas Platts. Tema sõnul peaks endalt küsima, kas sa tunned end suhtes niivõrd turvaliselt, et julged oma mõtteid väljendada. Seejärel mõtle, kas ka partner tunneb sama.

9. Erak

Väga tähtis on see, et teil mõlemal oleks oma elu ka väljaspool armusuhet. Aga kui oled koos inimesega, kes tunneb end üksi olles hästi ja vihjab, et ei vaja sind oma ellu, võta seda kui olulist märki. Van Doran ütles, et tegelikult pole sugugi halb, kui partnerid sõltuvad teineteisest natuke. «Me kõik ihkame kontakti ja armusuhteid, see on inimeste üks põhivajadustest. Inimene, kes on äärmiselt iseseisev, soovib samuti armastust ja suhet, kuid ta ei oska teha oma ellu ruumi teise inimese jaoks. Hoolimata kõigest, ei suuda sa tema ellu end mahutada, sest ta ei lase sind kuigi ligi. Mida rohkem sa temalt vajad, seda kaugemale sa teda ka tõukad. Lõpuks jõuad arusaamisele, et sa ei taha suhtes sellise emotsionaalse eemaldumisega tegemist teha,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles