Kümme huvitavat fakti flirtimise kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui soovid kaaslast leida, siis tasuks oma flirtimisoskust veidike lihvida. Uuringud on näidanud, et flirtimine tagab kaaslaseotsinguil edu ja on tunduvalt tõhusam kui pelgalt kenale välimusele lootmine. 

Psühholoog dr Monica Moore on kindlaks teinud, et mehed ei lähene mitte nendele naistele, kes on silmipimestavalt ilusad, vaid hoopis neile, kes annavad märku, et nad on suhtlusele avatud ja kellest kiirgab enesekindlust, mida saab väljendada kõige tavalisemate flirtimistehnikate abil (silmside, naeratamine jne), kirjutab YourTango.

Järgnevalt on kirja pandud 10 huvitavat fakti flirtimise kohta, mida sa enne ei teadnud.

1. Flirtimisel on viis erinevat tüüpi

Sulle on siiani tundunud, et kerge käepuudutus või silmapilgutus ongi flirtimine? Vale. Kansase ülikooli teadlaste sõnul on flirtimisel viis erinevat tüüpi: traditsiooniline, füüsiline, siiras, mänguline ja viisakas. Kui 25 protsenti flirtimisjuhtudest on mängulised, siis väga levinud on ka see, et siiralt üritatakse kaaslast enda võrku meelitada.

2. Silmside võib sind atraktiivsemaks muuta

Kui oled partneri tähelepanu juba naeratusega võitnud, ürita temaga silmsidet hoida. Silmside näitab, et sa oled huvitatud ja võib sind partneri silmis atraktiivsemaks muuta. Uuringud on näidanud, et kui umbes kaks minutit võõra inimesega silmsidet hoida, siis suureneb teievaheline külgetõmme.

3. Puudutamine on kohustuslik

Kuigi mehed peaksid puudutuste suhtes olema pigem ettevaatlikud, et mitte jätta naisele liiga pealetükkivat muljet, võivad naistepoolsed puudutused kaasa tuua palju positiivset. Puudutamist võib esineda kolme tüüpi: sõbralik (nt õla puudutamine), usaldustäratav (käe või vöökoha puudutamine), otsekohene (näo puudutamine). Kui võimalik ja kui partner seda lubab, proovi otsekohest puudutust. See annab kõige selgema signaali.

4. «Raskesti kättesaadava» mängimine tõesti toimib

Kõige suurema edu tagab see, kui jätad partnerile mulje, et sa oled inimene, kes on tema elust puudu, kuid sind pole kuigi lihtne kinni püüda. Inimesed tahavad sageli seda, mida nad ei saa.

5. Meeste jaoks pole vanus oluline

Kui mehed lähevad õhtul välja, et lihtsalt sõpradega aega veeta ja flirtida, siis pole nende jaoks sugugi oluline see, kui noored või vanad on naised, kellega nad flirdivad (ühe uuringu raames tunnistas seda koguni 83 protsenti meestest). Mehed teavad, et lõbutsemiseks ei mängi vanus mingit rolli.

6. Tähtis on seegi, kuidas sa räägid

Mehed ei pruugi osata kuigi sensuaalse häälega rääkida, kuid naised on selles osas väga osavad. Naised teavad hästi, kuidas oma hääle abil partneriga manipuleerida ja kui naine tunneb mehe vastu huvi, räägib ta pigem «sujuvalt ja kiirelt». 

7. Pööra tähelepanu ka sellele, kuidas sa oma pead hoiad

Austraalias asuva Newcastle'i ülikooli teadlased teavad, et kõige atraktiivsema mulje jätavad need inimesed, kes suunavad oma pead kergelt ettepoole. See muudab naise välimuse naiselikumaks ja see meeldib meestele väga. Kui mehed tahavad aga naiste silmis mehisemad välja paista, peaksid nad suunama oma pead kergelt tahapoole ja vaatama justkui oma nina suunas. Ettevaatust: ära üle pinguta, kuna siis võid jätta kõõrdsilmse mulje.

8. Punasel värvil on palju mõjuvõimu

Punased huuled või punane kleit väljendavad võimu ning enesekindlust ja tõmbavad sulle kõvasti tähelepanu. Punase efekt aitab tähelepanu võita, kuid see muudab naise meeste silmis ka seksikamaks.

9. Otsekohesus tagab edu

Kui naistele võivad meeldida pikad sissejuhatused, siis mehed eelistavad otsekohesust. Pole midagi seksikamat naisest, kes teab täpselt, mida ta tahab. Ent nii mehed kui naised on nõus, et nunnud/kergemeelsed külgelöömislaused on kohutavad.

10. Flirtimine mõjub hästi

Teadlased on jõudnud huvitavale järeldusele: regulaarne flirtimine suurendab valgete vereliblede hulka, mis tähendab, et inimesed, kes sageli flirdivad, on väga hea tervisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles