Prantslannade nipid, mis aitavad saledat figuuri hoida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PIXELFORMULA/SIPA/PIXELFORMULA/SIPA

Paljud kujutavad ette, et prantslannad käivad igal hommikul kohvikus kohvi ja sarvesaiu nautimas, ent sellest tekib küsimus, kuidas nad saavad nii heas vormis olla?

Pariisis elav Valerie Orsoni ütles, et prantslannad oskavad stresssiga toime tulla ning magavad, toituvad ja treenivad korralikult. Shape.com pani kirja mõned nõuanded, mida tasuks prantslannade kombel teha, et kaunist figuuri hoida.

  • Ära mõtle nii palju trennitegemisele

«Prantslannad ei suhtu treeningusse kui millessegi, mis oleks täiesti eraldiseisev asi. See on pigem osa nende elustiilist,» sõnas Orsoni. Tema sõnul saab oma keha pidevalt liikumises hoida, ka siis, kui tegeled täiesti tavaliste asjadega. Näiteks telefoniga rääkides ei seisa Orsoni kunagi paigal, vaid liigub ringi. Jõusaali või trenni mineku jaoks ei pea sugugi aega leidma, tuleb lihtsalt oma igapäevased tegemised aktiivsemaks muuta.

  • Jälgi portsjonite suurust

Orsoni ütles, et näiteks USAs on toiduportsjonid umbes kaks korda suuremad kui Prantsusmaal. Jälgi näiteks sellist põhimõtet, et lihatükk võiks olla umbes mängukaardi suurune, ülejäänud taldriku võiksid täita köögi- ja juurviljad. Prantslannad ei keela endale ühtki toiduainet, kuid nad jälgivad portsjonite suurust.

  • Ära looda toidulisanditele

Sageli kujutatakse Pariisi ja Prantsusmaa fotodel uhkeid toiduturgusid. Need on muide prantslaste seas väga populaarsed ja kõik külastavad neid. «Prantsuse naised ei usu toidulisandite ja vitamiinide võtmisse, nad teavad, et pole olemas ühtki imetabletti,» ütles Orsoni. Nad saavad vajalikud vitamiinid ja mineraalid kätte oma toidust.

  • Ära tee ületunde

«Prantsusmaal on nii, et kui tööaeg on läbi, on kontorid tühjad,» sõnas Orsoni. Töö ja eraeluga samaaegselt tegelemine tõstab vaid kortisooli taset, mis tekitab stressi ja soodustab kaalutõusu. Muretse vähem töö pärast, siis saab ka su keha rahulikumalt toimida ega pea rasvu kinni hoidma.

  • Maga ilma segajateta

Orsoni on täheldanud ka seda, et prantslased ei klammerdu oma elektrooniliste vidinate külge nii nagu paljud teised rahvused. «Näiteks ameeriklastel on kombeks telefoniga voodisse minna ja vahel juhtub, et nad ärkavad öösel üles ning kontrollivad ka siis oma telefone. See häirib und ja inimene ei saa järgmisel päeval normaalselt tööd teha, kuna ta pole täielikult välja puhanud. Prantslannade jaoks pole aga mingiks probleemiks lülitada telefon õhtul välja või panna teise tuppa laadima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles