Viis asja, mida tasub teada enne kevadgarderoobi uuendamist

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stiilinäide brändilt Lucky Chouette of Kolon Industry FnC.
Stiilinäide brändilt Lucky Chouette of Kolon Industry FnC. Foto: SIPA / SCANPIX

Ooolala moeblogi teeb ülevaate trendidest, mida võib tänavu kevadel kohata ja millest võib isegi eeskuju võtta.

Vabamad lõiked

Mida soojemaks ilm läheb, seda vabamad võiksid olla igapäevaste riiete lõiked. Seda eriti juhul kui liigud palju jala, sest pliiatsseeliku või keha ligi kleidiga on liikumine pisut piiratud ning juba see ajab tavalisest pisut enam higistama. Lisaks ei lase keha ligi hoidvad riided ka piisavalt hästi õhku läbi, mis muudab enesetunnet veel kehvemaks. Nii võib juhtuda, et kuigi hommikul peeglist vaadates näisid endale šikk ja stiilne, oled keskpäevaks higine ja näost punane... Kui sõidad tööle autoga ja veedad terve päeva konditsioneeritud kontoriruumis, on lood muidugi teistsugused.

Mugav seelikupikkus

Väga paljudel naistel on välja kujunenud eelistus selle suhtes, millise pikkusega seelikuid ja kleite nad kannavad. Pluss-suuruses naised ei armasta enamasti väga lühikesi seelikuid. Lühemat kasvu naised on miniseelikute usku, sest põlvini või poolde säärde ulatuvad kleidid muudavad neid visuaalselt veelgi lühemaks. Nimekirja saab veelgi jätkata.

Oma välja kujunenud eelistuste juurde tasub jääda ka kevad-suvisel hooajal. Suures eufoorias kevade saabumise üle, kipume me garderoobi uuendades vinti ikka pisut üle keerama ning soetama esemeid, mis pole päris «need». Nii on ka tavaline, et suure hurraaga saab ostetud kleite, mis on tegelikult liiga lühikesed ja hiljem kappi seisma jäävad.

Talvel, paksude sukkpükste või retuusidega, on lühemaid kleite tunduvalt mugavam kanda, sest me ei tunne end nii paljana. Aga suvises kuumuses sukkpükstega olla ei jõua. Seega, veendu suviseid kleidikesi ostes, et sul on tõepoolest mugav ka kummardades.

«Kevad südames»

Hooaja vahetudes on tavaline see, et meid tabab ühtäkki mingi meeltesegaduse hoog, kus meid vaimustab mõte soojast ilmast, suve tulekust ja illusioon sellest, et suvel on elu ilusam kui muidu. Ja see meeltesegaduse hoog võib meiega väga vabalt poodi kaasa tulla.

Ma ise olen seda sündroomi korduvalt põdenud. Tütarlapselikkus ei ole üldse minu teema ning ka suurem osa lillemustreid mitte, aga küllalt on olnud neid kevadeid, kus mu riidekappi on siginenud mingi hea haldja riided. Ma ei tea, mida ma mõtlesin neid riideid poes selga proovides, aga kodus peegli ees tuleb mulle lihtsalt naer peale. Ja nutt ka, et mul lõpuks ikkagi midagi selga panna pole.

Mis selle sündroomi vastu aitab? Esimene võimalus on muidugi poodi mitte minna. Teine võimalus on vältida kõike, mis tekitab sinus kevadetunde. Kolmas võimalus on teadlikult otsustada, et sa «lased» oma riidekappi vaid ühe kevadise riidehilbu, näiteks lillelise kleidi, ning ülejäänud riided on oma olekult neutraalsemad. Neljas võimalus on see, et valid teadlikult kelmikamaid ehteid, kotte ja jalanõusid, millega oma muidu neutraalsetele riietele särtsu juurde anda.

Õrn kleidike

Ütleme, et sa oled andnud alla oma nõrkusele ja ostnud õrna ja lendleva kleidikese, kuid murrad nüüd pead, kus seda kanda... Ka sellise kleidi annab argisemaks muuta, kui kombineerid seda igapäevasemate esemetega. Tennised, tanksaapad, teksa- ja nahktagid, parkad... Võti peitub kontrastis õrna ja jõulise vahel.

Ka sel hooajal on väga trendikad ööriiete materjale ja tegumoodi aimavad rõivad. Eriti öösärki meenutavad minikleidikesed.

Eelkõige passivad need oma vormilt just saledamatele naistele. Kurvikama kehatüübiga naistel võib olla keerulisem hästi selga passivat mudelit leida.

Et mitte jätta päris sellist muljet, et oledki otse voodist tänavale jooksnud, on siingi hea idee kombineerida õrna kleidikest natuke jõulisemate ja maskuliinsemate esemetega.

Androgüünsus

Androgüünsus on märgusõna, ilma milleta ei saa selle kevade trendidest rääkides mitte kuidagi mööda minna. Eelkõige paistavad silma laenud klassikalisest ja konservatiivsest meestemoest.

Ka siin peab tõdema, et paremini kipuvad sellised esemed passima «poisilikuma» kehaehitusega naistele, sest lihtsam on aimata järele juba toimivaid meestemoe lõikeid. Kurvikama kehaehitusega naistele on hästi istuvaid lõikeid lihtsalt keerulisem välja töötada ja seda kiirmood tavaliselt ei üritagi.

Päris lootusetu asi siiski pole. Kui hästi istuvate pükste leidmine võib olla pisut keeruline siis pintsakud passivad enamasti paremini ning samuti ei küsi jalanõud kehakuju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles