Seitse asja, mille pärast ei pea naistearsti külastades piinlikkust tundma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Millele sa mõtled, kui lamad naistearsti kabinetis ja su jalad on õhku tõstetud? Kas su peas tiirlevad erinevad küsimused, mida tahaksid arstile esitada? Või mõtled sellele, mis mulje võib temale sinu privaatpiirkonnast jääda? Paljude naiste peast käbi läbi just see viimane mõte. Tegelikult ei tasu naistearsti külastades sugugi piinlikkust tunda, kuna tegemist on professionaaliga, kes on oma karjääri jooksul nii mõndagi näinud.

Women's Health Magazine uuris naistearstidelt, mida ei tasuks arsti juures olles häbeneda.

1. Seksuaalelu

Mitu voodipartnerit sul on? Kas sa kasutad alati kondoomi? Kas magad lisaks oma partnerile ka kellegi teisega? Kui naistearst sulle neid küsimusi esitab, siis ära arva, et neil oleks õigeid või valesid vastuseid. Naistearst ei kritiseeri sind, ta soovib vaid aidata. 

2. Karvakasv

Unustasid oma bikiinipiirkonda raseerida ja su jalad on ka keskmisest karvasemad? Naistearsti see ei huvita. «Arst keskendub patsiendile ja teda ei huvita, kas sa oled end raseerinud või vahatanud,» sõnas naistearst Jessica Shepherd ja lisas, et arstid teavad väga hästi, et bikiinipiirkonnas kasvavad karvad.

3. Miski lõhnab veidralt või sügeleb

Ära karda sellistest asjadest rääkida. Sellised asjad iseloomustavad privaatpiirkonna tervist. Naistearst tahab teada, kui oled täheldanud muutusi oma kõige intiimsemas kehaosas. Kui sa ei maini talle, et midagi võib korrast ära olla, ei saa ta sind ka aidata.

4. Häbeme välimus

Jessica Shepherd ütles, et häbemed erinevad teineteisest samamoodi nagu sõrmejäljed. Häbememokad võivad olla erineva suuruse, värvi ja kujuga. Naised ei peaks arvama, et nende häbe peab välja nägema samasugune nagu kellegi teise oma.

5. Probleemid voodis

Naistearstid tahavad, et kõigi patsientide voodielu oleks korras. Kui sinu voodielu ei paku sulle rahuldust, siis ära pelga sellest rääkida. «Naised on millegipärast veendunud, et kui nad on noored, ei tohiks seks neile probleeme valmistada,» sõnas Shepherd. See pole päris tõsi. Uuringud on näidanud, et umbes 30 protsenti naistest kogeb seksi ajal valu. 

6. Suguhaigused

«Kui naine palub arstil suguhaiguste testi teha, ei arva arst, et tegemist on patsiendiga, kes ei vali oma voodipartnereid. Arst mõtleb pigem, et tegemist on targa patsiendiga. Suguhaiguste teste peaks iga seksuaalselt aktiivne inimene aeg-ajalt tegema,» ütles Shepherd. 

7. Arsti vahetamine

Naine peaks end naistearsti juures täiesti mugavalt tundma ja ta peaks saama arsti usaldada. Kui sulle tundub, et su arst süüdistab või kritiseerib sind millegi eest, on sul õigus arsti vahetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles