Viis nippi, kuidas luua oma kodus õnnelikum elukeskkond

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kv.ee blogi jagab nõuandeid, kuidas kodu eriti mõnusaks luua.

1. Värsked lilled

Feng shui õpetus on arvamusel, et õnn saabub teie koju siis, kui teie kodus on värsked lilled, kuid  kindlasti ei tohi olla neil okkalisi varsi, mis takistavad energia voogamist.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

2. Värvitud uks

Arvatakse, et sinu õnne määrab, mis värvi on sinu kodu uks. Feng shui kohaselt peaksid lõunasse jäävad uksed olema värvitud punaseks või oranžiks. Põhja poole  jäävad uksed aga olema sinist või musta värvi, läänes olevate uste jaoks on parim värv hall või valge ja ida poole olevate uste õnnevärv on pruun või roheline. Kuigi Eestis just tihti oranži värvi ust ei kohta, siis ehk aitab ka näiteks see kui uksele panna õnnevärvis korteri number.

kv.ee
kv.ee Foto: KV.EE

3. Mööbli paigutus

Usutakse, et kui paigutad oma mööbli ringikujuliselt, aitab see kaasa positiivse energia ringlemisele sinu kodus. Hea energia saavutamiseks magamistoas tuleks voodi sättida diagonaalselt magamistoa uksega.

kv.ee
kv.ee Foto: KV.EE

4. Hobuseraud

Paljudes kultuurides usutakse, et hobuseraua paigutamine ukse kohale toob õnne majja. Küll ollakse eriarvamusel, et kas ta peaks olema suunaga üles- või allapoole. Mõned usuvad, et ülespoole suunatuna hoiab õnne majas kinni ning see ei kuku seal välja, teised aga arvavad, et alla suunatuna  langeb õnn nende peale, kes uksest sisse tulevad.

kv.ee
kv.ee Foto: KV.EE

5. Unenägudepüüdja

Põlisameeriklaste uskumuse kohaselt aitab magamistuppa paigutatud unenägudepüüdja kaitsta halbade unenägude eest.

kv.ee
kv.ee Foto: KV.EE

6. Mõelge positiivselt

Head mõtted loovad positiivsema kodu ja rõõmsama elukeskkonna.

kv.ee
kv.ee Foto: KV.EE
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles