Kaksteist fakti petmise kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sina oskad inimesele peale vaadates öelda, kas tegemist võib olla truudusetu kaaslasega? Kui mees pole oma naisega õnnelik, siis ilmselt otsib ta kõrvalsuhet? See ei pruugi alati tõsi olla. 

Rutgersi ülikoolis läbi viidud uuringust selgus, et 56 protsenti meestest, kes on oma naist petnud, on tegelikult õnnelikus abielus. Nad on enamasti rahul sellega, mis neil on ja nad ei taha sellest loobuda, kuid ometi leiavad nad end ühel hetkel voodist võõra naisega. Marie Claire palus ekspertidel välja tuua mõned faktid petmise kohta.

1. Enamik petvatest meestest armastab endiselt oma naist

Mehed, kes petavad, pole õnnetutes suhetes. Neile ei paku lihtsalt täit rahuldust see, millises seisukorras on nende suhe hetkel. Kuigi mees on mõningate asjadega rahul – näiteks talle meeldib olla pere peamine rahateenija – võib romantilist osa suhtes väheks jääda. Ekspertide sõnul arvatakse sageli, et naised kurdavad romantika vähesuse üle, aga seda tajuvad ka mehed, kuigi mehed kipuvad pigem olema sellised, kes kannatavad vaikides. 

2. Mehed petavad tavaliselt naistega, keda nad teavad

Mehed ei otsi omale baarist suvalist kaaslast, kellega üks öö koos veeta. Paljud naised arvavad, et petvad naised on lehtsabad, kuid see pole tõsi. Kõrvalsuhted saavad üsna sageli alguse sõprusest. Uuringud on näidanud, et enam kui 60 protsenti kõrvalsuhetest saab alguse töö juurest. 

3. Mehed petavad selleks, et oma abielu päästa

Mehed armastavad oma naisi, kuid nad ei tea, kuidas suhtes esinevaid probleeme lahendada, seega nad otsivad abi väljastpoolt abielu. Mehed tahavad kõike saada ja kogeda, seega neil on sageli väärastunud arvamus, et võõras naine paneb neid unustama seda, mida nad taga igatsevad. Tänu sellele saavad mehed elada oma naise ja armukesega ilma, et peaksid tegelikele probleemidele otsa vaatama.

4. Mehed vihkavad end pärast kõrvalsuhet

Võiks ju arvata, et petavad vaid need mehed, kel pole mingit moraalitunnet, aga tegelikult on nii, et kuigi neile võis petmine sel hetkel meeldida, ei salli nad ennast pärast seda. Kui ego kõrvale jätta, tunneb mees end pärast petmist üsna näruselt. Kõrvalsuhtes olnud mees võib tunda, et ta on mehena läbi kukkunud.

5. Kõrvalsuhtes olevad mehed muutuvad tihtipeale ka oma naistega kelmikamaks

Kui mehel on kõrvalsuhe, võib juhtuda, et tema huvi seksi vastu tõuseb, seda nii armukese kui ka oma naisega voodis olles. Kõrvalsuhe aitab «äratada» mehe sugutungi ja abikaasa on endiselt see inimene, kellega mees tunneb end seksuaalses mõttes kõige mugavamalt. 

6. Naised petavad sama palju kui mehed, kuid nende suhted on ohtlikumad

Indiana ülikooli uuringust selgus, et naised ja mehed petavad võrdselt. Kuid põhjused, miks üks või teine sugupool petab, on erinevad. Naised petavad tavaliselt selleks, et rahuldada oma emotsionaalseid vajadusi. Ekspertide sõnul on naiste seas kõige enam levinud online-petmine, kus partnerite vahel puudub füüsiline kontakt. Selline petmise vorm teeb ka oma suhtele kõige enam liiga. Kui inimene pühendub emotsionaalselt kellelegi teisele, siis see tähendab, et ta on oma suhtest juba välja lülitunud.

7. Tihtipeale naine teab, et mees petab teda

Sageli naine teab, mis toimub, kuid ta ei taha seda lihtsalt tunnistada. Vahel on põhjuseks ka näiteks see, et partneritel on ühised lapsed ja naine ei taha oma suhet laste tõttu lõhkuda. Sellepärast otsustab ta vaikida.

8. Partnerid ei saa kunagi probleemi lahendada, kui mees ei lõpeta kõrvalsuhet

Partnerid võivad ju leppida kokku, et üritavad oma probleeme lahendada, kuid see ei oma mingit tähtsust. Kui mees on endiselt suhtes kahe naisega, siis pole võimalik midagi lahendada. Abielu ei pea sellises olukorras kaua vastu, kui mees just ei otsusta, et elu oma naisega on parem kui armukesega. 

9. Kõrvalsuhe aitab vahel abielu paremaks muuta

Kas petmine tähendab alati suhete lõppu? Ei. Kuigi uus suhe on erutav, võib afäär aidata partneritevahelist sädet taas süüdata. Mehed mõistavad ühel hetkel, kellega nad soovivad elu lõpuni koos olla ja et nende kõrvalsuhe pole nii imeline, kui nad lootsid. Ent eksperdid soovitavad hoolikalt läbi mõelda, kas tasub petja juurde naasta või mitte, kuna petmine näitab sageli seda, et inimesel on vähe enesekontrolli.

10. Pärast abielu taastamist võib mees jääda kõrvalsuhet igatsema

Mees võib küll armastada oma naist ja tahab abielu päästa, kuid see ei tähenda, et ta ei jääks kõrvalsuhet taga igatsema. Võib-olla tunneb ta puudust mõnest heast omadusest, mis tema armukesel oli. Tihtipeale igatsevad mehed aga seda tunnet, mida nad kogesid teise naisega olles. 

11. Kõrvalsuhtes olev mees teab hästi, et ta teeb oma naisele haiget ja võib pere lõhkuda

Mees võib mõista, kuidas mõjub petmine tema abikaasale ja perele, kuid ta petab sellest hoolimata. Miks? Kui mees tunneb, et teda ei vajata, ei taheta või võetakse enesest mõistetavana, siis tekitab see tema jaoks probleeme ja ta läheb selle inimese juurde, kes oskab teda rohkem hinnata.

12. Naine pole süüdi, kui mees teda petab

Kui mees petab, siis ei peaks naine end selles süüdistama, hoolimata sellest, mida teised väidavad. Kui mees petab, siis ta on teadlikult selle valiku teinud. Mehed ei peta sellepärast, millised on nende naised; nad petavad sellepärast, millised nende naised ei ole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles