Teadlased tegid kindlaks, miks osale naistele meeldivad eneseimetlejatest mehed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Osale naistele meeldivad mehed, kes on loomult eneseimetlejad. Hiljuti viisid teadlased Carrie Haslam ja Tamara Montrose läbi uuringu, milles vaadeldi abielu, suhteid ja nartsissistlike omadustega mehi.

Uuringus osalesid 18-28-aastased naised. Selgus, et isegi, kui naised on minevikus palju kokku puutunud eneseimetlejatest meestega, kes on neile haiget teinud, ei õpi õrnem sugu oma vigadest ning neid tõmbab ikkagi sarnaste meeste poole, kirjutab Elite Daily.

Veelgi enam: mida rohkem oli naistel kogemusi nartsissistlike meestega, seda atraktiivsemaks nad neid pidasid. Mõned naised, kes tundsid abielu vastu huvi, tunnistasid, et näevad oma potentsiaalse kaaslasena just taolist meest.

Teisisõnu võib öelda, et naised, kes soovivad püsisuhet, tunnevad kõige tugevamat tõmmet nende meeste suhtes, kes tunduvad olevat truudusetuse võrdkujuks. 

Tuli välja, et selle põhjuseks on enesekindlus ja võim, mida neist meestest näib õhkuvat. Kui naine otsib omale sobivat kaaslast, siis on just need olulised omadused, mida mehes soovitakse näha. 

Ometi ei saa eitada, et eneseimetlejaid ei saa eriti usaldada, kuna uuringud on näidanud, et nad kipuvad olema truudusetud, enesekesksed ega toeta naisi kuigi palju. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles