Püksid ja kleit on sel hooajal koos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emma Watson
Emma Watson Foto: SCANPIX

Mood esitab tihti väljakutseid. Üks viimase aja suurimatest on trend kanda seelikut või kleiti pükste peal, kirjutab osta.ee moeblogi

Selle trendi seekordseks massidesse toojaks loetakse Emma Watsonit, kes punase vaiba üritusel kandis Christian Diori punast maani kleiti just koos pükstega. Selge on see, et moelavadel modellide seljas see toimib, ka punase vaiba üritustel kannavad näitlejad selle stiili kenasti välja, aga kuidas see näeks välja sinu või minu seljas? Uurime kohe lähemalt.

Nõuanded kleit+püksid kombinatsiooniks:

• Kindla peale minek on, kui hoiad minimalistlikku joont nii pükste kui kleidi osas. Selleks vali ilma liigsete detailideta skinny'd või sirged püksid ning pükste peal kanna lihtsa lõikega särk-kleiti või pikemat tuunikat.

• Selle stiili üks võtmeid on, et püksid peavad olema küllaltki liibuvad, vastasel juhul võib üldmulje jääda veider ja lohakas. Kuid nagu alati, erandid kinnitavad reeglit - kui valid kergelt alt laienevad linased püksid ja paned peale linasest materjalist kergelt vöötatud kleidi, võib tulemus jääda väga kaunis.

• Nahkpüksid või teksad ning üle põlvede ulatuv pikk kudum/kudumkleit on ka üks kombinatsioonidest, millega ei saa alt minna. Praktiline, lihtsasti teostatav ja igapäevane.

• Pükste värvid võiksid olla: must, valge, hall, tumesinine. Nende värvide juurde on lihtne sobitada erinevaid kleite ja seelikuid. Ise hoiaksin kirju-mirju-pükstest eemale, kuid kindlasti on lugejate seas mõni, kes suurepäraselt kannaks välja ka sellises kombinatsioonis lillelised või värvilised püksid (nagu näiteks need püksid).

• Kui Sul on kindel soov kirju kleit (nagu näiteks pildil olev kleit) selga panna, siis soovitan sul kasutada kleidi peal sama värvi jakki, mis värvi on su püksid. Näiteks kannad valgeid pükse, sinise-kollase-kirjut kleiti, siis sinna peale pane tasakaalustamiseks valge jakk. Kui kannad aga musta värvi teksaseid, siis võid ülaosas kanda musta nahktagi või boyfriend-stiilis laiemat jakki.

• Läbipaistev kleit, olgu ta kootud, heegeldatud või hoopistükkis tüllist, organzast, on pükstele pealetõmbamiseks lausa mõeldud. Loomulikult toimivad heegeldatud ja kergelt läbipaistvad kleidid ka suurepäraselt bikiinide peal puhkuskuurortides ja rannapuhkusel, kuid hetkel lähtun ikkagi sellest, kuidas kanda kleiti ja pükse igapäevaselt.

• 70ndatest inspireeritud teksad, mis laienevad allpool põlvi (näiteks nagu need) ning babydoll-kleit on üks võimalus luua oma välimusega nii nukulikku väljanägemist kui ka retro hõngu.

• Rebitud, kulutatud skinny-teksad (nagu need), õlapaeltega sirge lõikega siidikleit + nahktagi annab super tulemuse!

Mõtle hetkeks, kas sul on kapis kleit, mis on seisma jäänud seetõttu, et pikkust kleidil liiga vähe? Kui nii, siis otsi kleidi alla sobiv püksipaar ja saad kanda kleiti rõõmuga. Enam ei pea kartma, et kummardudes kleidi alt liiga palju paljastuks. Ühtlasi oled saanud ühe kleidi jälle «töösse», mis kappi niisama tolmu oleks koguma jäänud. Loomulikult ei pea kleit+püksid kombinatsioonis kasutama ainult väga lühikesi kleite või seelikuid. Põnevaid kombinatsioone saab luua ka pikemate tuunikate, puhv-seelikutega, mängides materjalide ja mustritega. Tõsi, seda mängu peab oskama, ka libastumisoht kõnealuse trendi puhul on suur.

Paljud ei mõista, miks paganama päralt on vaja kleit ja püksid korraga selga panna? Kleit on kleit ja püksid on püksid. Täiesti kaks eraldiseisvat riideeset, mis omavahel kuidagi kokku ei näi sobivat. Kuid ometi on nende kahe riideeseme omavahelises sümbioosis võimalik luua silmipimestavaid outfit'e. 

Samuti on sellisel riietumisel omad plusspooled. Kõigil on kodus üks paar teksasid ja palju kleite, kuid vähesed kannavad neid koos. See on võimalus anda oma kapisolevatele riietele värske ja põnev uus look. Eesti ilmadele ei saa kunagi kindel olla - ka kõige soojemal aastaajal kisub õhtuti jahedaks ning ainult kleidiga väliterrassil istudes hakkab paratamatult jahe. Võibolla olen mina lihtsalt üks suur külmavares. Sellisel puhul on püksid suureks abiks ja aitavad hoida soojas ning samal ajal ei pea sugugi loobuma kleidist, vaid saab neid edukalt kanda samal ajal, üheskoos.

Niisiis, anna targalt kombineerides oma garderoobis olevatele asjadele uus ja värske look!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles