Austraalia uuringust selgus, et habe pole enam moes

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üsna pikka aega on habet väga trendikaks peetud ja naiste arvates on habemega mehed seksikad, kuumad, mehised ja veel palju muudki. Palju on kirjutatud ka sellest, miks on just habemega mees hea kaaslane, kellega tasuks pulmamõtteid mõlgutada. Kuid tuleb välja, et habeme aeg on läbi saamas.

Austraalia teadlased viisid läbi uuringu, millest selgus, et mida «trendikamaks» habemed muutuvad, seda ükskõiksemalt suhtuvad naised habemega meestesse, kirjutab YourTango.

Teadlased näitasid naistele pilte habemega meestest ja selgus, et mida rohkem habemega meeste pilte naised nägid, seda atraktiivsemaks muutusid nende jaoks mehed, kel polnud habet. Sama juhtus siis, kui naistele näidati enne ilma habemeta mehi ja seejärel habemega mehi. Selgus, et naisi tõmbab selle poole, mida nad peavad haruldasemaks.

Habemega mehi peeti väga seksikaks enne, kui habemest sai trendikas aksessuaar ja enamik mehi otsustasid raseerimisest loobuda. Keith Flett, kes on tulihingeline habeme pooldaja, sõnas aga, et Austraalia uuringus on tehtud järeldusi, mida ei tasuks tõsiselt võtta. Fletti sõnul kasvatavad paljud mehed habet mitte seetõttu, et naiste silmis seksikas olla, vaid lihtsalt sellepärast, et nad ei viitsi regulaarselt habet ajada. Flett lisas, et tegelikult puuduvad kindlad tõendid sellest, et habe poleks enam trendikas.

Hoolimata sellest, mida kumbki osapool väidab, on fakt see, et inimesi tõmbab nende asjade poole, mida nad näevad harvem, kuna need on kahtlemata huvitavamad. Seega võivad habemega mehed vahelduseks oma põsed siledaks ajada ja vaadata, kuidas naised reageerivad.

Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles