Soomlanna kiidab Eesti mehi: neil on silmis rohkem sära kui Soome meestel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saarto.
Anu Saarto. Foto: Erakogu

Anu Saarto on 33-aastane ettevõtja Soomest, kellel jagub Eesti ja eestlaste kohta vaid kiidusõnu. Naise sõnul on ka Eesti meestega olnud tal vaid head kogemused.

Minu klientide seas on palju eestlasi ja ka minu poeg on pooleldi eestlane, seega võin öelda, et tunnen Eesti mehi üsna hästi. Käin sageli ehitusplatsidel müügitööd tegemas ja puutun Eesti meestega kokku, aeg-ajalt läheb ikka jutt sellele, kuidas on nende elu Soomes ja millised mehed on nad reaalses elus. Oleme rääkinud sellestki, kas nad on vallalised või pereinimesed, kas neil on Soome või Eesti naised. Me räägime neil teemadel palju, kuna see on elu osa.

Mul on ka soomlannadest sõbrannasid, kellele meeldivad ainult Eesti mehed, kuna Eesti mehed on viisakamad ja nende silmis on rohkem metsikut sära kui Soome meestel. Näiteks ühel mu sõbrannal on Soome mehega neli last, kuid nüüd nad on mehega lahutatud ja naine käib kohtingutel hoopis Eesti meestega. Ma küsisin temalt, miks ta eelistab vaid Eesti mehi. Ta vastas, et talle meeldivad Eesti mehed rohkem ja tal on tunne, nagu ta ise oleks sündinud valesse riiki ja oleks pidanud hoopis Eestis sündima. Ja mu teine sõbranna plaanib sügisest hakata eesti keelt õppima, kuna ta soovib rohkem Eesti meestega suhelda.

Umbes aasta tagasi sõitsin üksi rongiga Tallinnast Raplasse, et minna mu poja vanaema juurde. Kui ma rongijaamas küsisin meessoost konduktori käest, kas see rong sõidab Raplasse, vastas tema: «Sinu jaoks võib see rong sõita kuhu iganes!» See oli väga ilusti öeldud. Kui rong jõudis Raplasse, aitas üks teine mees mind rongilt maha, seda poleks Soomes ealeski juhtunud.

Soomes on nii, et naine on võtnud justkui mehe rolli ja vastupidi. Eestis on asjad vanaviisi: mees on n-ö boss. Ilmselt seetõttu on ka Eesti meestel rohkem seksuaalset ja mehist karismat kui Soome meestel. Soomes on pigem naistel see karisma, kuna suhetes on püksid nende jalas.

Võin öelda, et minu kogemused Eesti meestega on väga head! Olen alati öelnud, et minu suhe eestlastega on kui vein: see muutub aja jooksul vaid paremaks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles