Võimas video näitab, kui kriitilised on naised enda välimuse suhtes

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole oluline, kui enesekindlaks me end peame, oleme kahtlemata iseenda kõige karmimad kriitikud. Ilutoodete firma Dove soovis seda aga muuta.

Selleks, et naised näeksid, kui kriitilised nad oma välimuse suhtes on, viis Dove läbi kampaania, mille nimeks oli OneBeautifulThought ehk «üks ilus mõte», kirjutab Elite Daily.

Kõigepealt paluti naistel üles kirjutada mõtted, mida nad enda ja oma välimuse kohta mõtlevad. Seejärel said naised kohvikus «juhuslikult» pealt kuulata, kuidas näitlejannad neid mõtteid – mis olid kõik väga negatiivsed – n-ö läbi mängisid.

Lausete kuulmine teise inimese suust pani naisi mõistma, kui karmid nad endaga tegelikult on ja kui palju võivad sellised laused haiget teha.

Kampaania eesmärgiks on tõmmata tähelepanu sellele, et negatiivsed mõtted on kahjulikud ja Dove soovib julgustada naisi tundma rohkem uhkust selle üle, kui ilusad nad on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles