Populaarne video emaüsas plaksutavast beebist hämmastab vaatajaid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis/Youtube.com

Youtube’i kasutaja Jen Cardinal postitas video ultraheliuuringust, mille juurde kirjutas kommentaariks, et nende 14-nädalane loode lööb kõhus käsi kokku.

Naise kirja järgi beebi plaksutas, kui tema ja arst laulsid: «Kui sul tuju hea, siis käsi kokku löö!» Tulevane isa oli filmija rollis. Paljud vaatajad väid videot uskuma, kuid Buzz Feed uuris ekspertidelt, kas midagi sellist on päriselt võimalik.

«14-nädalane loode pole võimeline teadlikeks motoorseteks liigutusteks,» kinnitas doktor Jen Gunter. See aga ei tähenda, et video oleks tingimata võlts. «Käed löövad kokku, kuid see pole meie mõistes plaksutamine. Näha on kõigest loote liigutamine, mis hoolsa töötlemise abil jätab mulje plaksutamisest. See on nagu ultraheli versioon odavast mustkunstitrikist.»

Arst on enda sõnul ultraheliuuringuid teostades näinud looteid end igatpidi liigutamas ja kes tahab, võib sinna juurde mõelda mingi loo teadlikust tegevusest. Umbes nii nagu võib pilve vaadates ette kujutada, et neist moodustuvad mingid kujundid.

Video on sellele vaatamata tore. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles