Kodused küüslaugu-imerohud

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Küüslaugust saab valmistada nii köha-, kurgu- kui ka vererõhurohtu. Kaubamaja ajakiri Hooaeg annab nõu, kuidas seda teha.

Köharohi: ½ purustatud küüslauguküüsi ja ½ mett. Segada läbi ning jätta sooja kohta üheks-kaheks nädalaks laagerduma.

Kurgurohi: 50 g küüslaugumassile valatakse peale 2 liitrit kuuma vett ning jäetakse jahtuma. Saadud lahust kasutada haige kurgu kuristamiseks.

Vererõhurohi: 0,1 liitrile küüslaugumassile valatakse peale 0,2 liitrit viina ja jäetakse kaheks nädalaks toatemperatuurile laagerduma. Seejärel kurnatakse segu ning villitakse saadud küüslaugutinktuur pudelisse.

Tarvitamisel tilgutatakse esimesel päeval tinktuuri 2 tilka kuuma vee hulka, siis igal järgmisel päeval suurendatakse kogust ühe tilga võrra, kuni see jõuab 25 tilgani. Seejärel minnakse sama skeemi järgi tagasi.

Küüslaugu-meetinktuur: 0,5 kg mett, millesse segatakse peenestatult 250 g küüslauku, 250 g sibulat, 250 g mädarõigast ja 250 g jõhvikaid. Segu hoitakse külmikus kolm päeva. Tarvitatakse 1–2 supilusikatäit päevas söögi juurde. Segu aitab ateroskleroosi, bronhiidi, kopsupõletiku korral, gripi ajal ning üldise nõrkuse ja kehvveresuse vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles