Kui palju kulutavad Eesti mehed kihlasõrmuse peale?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kevad on täieõiguslikult alanud ja uue pulmaeelse hooaja võib lugeda avatuks. Kuldani esindajad rääkisid sellest, milliseid sõrmuseid valivad mehed oma südamedaami jaoks, et kuulda saatuslikku jah-sõna.

Ka Eestis muutub kihlasõrmuse kinkimise traditsioon iga aastaga järjest populaarsemaks. Kõige huvitavam on asjaolu, et juveelikaupluse esindajate sõnul valivad mehed üha julgemalt soliidseid ja suuri kalliskive. See teeb naissoole kahtlemata rõõmu.

Naised on emotsionaalsed ostjad, kes näevad ehteid pigem juveelikunsti teostena. Mehed seevastu on väga praktilised ostjad, nad suhtuvad kihlasõrmuse valimisse vaata et tõsisemaltki kui auto valimisse. Juhtub harva, et mees teeb nii tähtsa otsuse kiirustades. Kõigepealt käib ta vähemalt 3–4 juveelikaupluses, tutvub sõrmusemudelitega ning peab konsultantidega nõu moe, ilu, juveelitoote praktilisuse ja kõigi selle omaduste aktuaalsuse üle. Selleks et briljantide maailma siseneda, on soovitatav kõigepealt tutvuda briljantide hindamise süsteemi alustega ja tunda nn 4C-d ehk briljantide iseloomulikke omadusi: massi karaatides, värvust, puhtust ja lihvimise kvaliteeti.

«Enne on hea südamedaamilt küsida, millist värvi kulda ta eelistab ning millise suurusega sõrmust on tal kerge ja mugav nimeta sõrmes kanda, suurus on sõrmuse puhul tõepoolest väga oluline,» rääkisid kaupluste Kuldan juveelimüügi konsultandid. Klassikalise ühe kiviga sõrmuse suurust on kerge muuta – suurendada või vähendada. Kui teie valik on aga langenud külgedel olevate briljandiridadega sõrmusele, siis ei soovita juveliirid selle suurust muuta, sest kivid võivad aja jooksul sõrmusest välja kukkuda. Kui kullast rääkida, siis nüüdisaegsete sõrmusemudelite puhul kombineeritakse valget ja kollast kulda. Sõrmused võivad olla läikivad ja matid. Paljud eksklusiivsed kaubamärgid pakuvad pulmakomplekte: kihlasõrmust ning pruudi ja peigmehe samas stiilis abielusõrmust.

Euroopas on tavaks kulutada sõrmusele ostja üks või kaks keskmist kuupalka. Juveelikaupluste Kuldan esindajate sõnul kulutavad Eestis mehed briljandiga kihlasõrmusele keskmiselt 1200–1500 eurot. 1-karaadise ja sellest suurema briljandiga sõrmus maksab keskmiselt 10 000 eurot ja seda loetakse väga luksuslikuks kingituseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles