Kuus põhjust, miks lahutus mõjub lastele paremini kui halb abielu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Leidub paare, kes tahaksid lahku minna, kuid laste pärast jäädakse kokku. Arvatakse, et lastele mõjub see paremini, kui ema ja isa elavad ühe katuse all. Tegelikult puutuvad lapsed sel viisil kokku pideva tülitsemise, kritiseerimise, karjumise, võib-olla ka vägivalla ja üldiselt negatiivse keskkonnaga.

Kui mõelda asjale laste seisukohast, siis võib lahutus olla parem lahendus kui kokkujäämine. Lahutus päästab kõik mürgisest olukorrast, kirjutab Huff Post. Siin on kuus põhjust, miks lahutus mõjub lastele paremini kui halb abielu.

1. Lastel on kaks erinevat kodu, kus ei karjuta

Sel viisil saavad lapsed oma lapsepõlve nautida, mitte ei pea muretsema oma vanemate suhete pärast. See, kui ühest kodust saab järsku kaks, on kahtlemata suur muutus, ent kui need kodud on rahulikud, on see väga positiivne muutus.

2. Rahulikum emotsionaalne alus

Vahetult pärast lahutust võivad asjad olla keerulised, kuid enamasti saavad pered sellest üle ja defineerivad enda jaoks uuesti selle, mida tähendab normaalne perekond. Lapsed ei pea enam igapäevaselt taluma vanemate nääklemist ja elu muutub rahumeelsemaks.

3. Vanemad on õnnelikud

See mõjutab lapsi väga palju. Õnnelikud inimesed on õnnelikud vanemad. Õnnelikud vanemad loovad aga õnneliku keskkonna. Õnn jääb lastele külge. Pärast lahutust võib olla raske kohe uuesti õnne kogeda, kuid ajapikku on see võimalik ja peagi märkate, et see oli parim otsus.

4. Lapsed õpivad, et vahel tuleb kompromisse luua

Lahutuse käigus näevad lapsed, kuidas nende vanemad omavahel suhtlevad ja see õpetab lastele, et vahel on tähtis kompromisse luua. Ükski abielulahutus ei leia aset ilma väljakutseteta, kuid neist üle saamine näitab lapsele, et raskused ei ole ületamatud.

5. Lapsevanemad, kes seavad õnne esikohale, õpetavad ka lapsi sama tegema

Kuigi lapsevanemad seavad tihtipeale lapsi esikohale ja otsustavad õnnetusse suhtesse jääda, pole see alati kõige mõistlikum valik. Ema ja isa isiklik õnn peaks olema kõige olulisem, kuna see õpetab lastele, et ka nemad peavad seadma õnne esikohale ja tegema seda, mis tundub olevat õige.

6. Lahutatud vanemad õpivad uuesti lapsevanemaks olemist

Kuna pärast lahutust on olukord kõigi jaoks uus, saavad vanemad oma lastega uusi suhteid luua. Vanemad jagavad kuidagi ära ka laste hooldusõiguse, mis tähendab, et mõlemad saavad lastega üksi võib-olla rohkemgi aega veeta kui enne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles