Jaapani Miss Universumi kandidaati süüdistatakse selles, et ta pole piisavalt jaapanlane

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
63. korda toimunud Miss Universumi valimine, mille võitis Columbiast pärit Paulina Vega.
63. korda toimunud Miss Universumi valimine, mille võitis Columbiast pärit Paulina Vega. Foto: Andrew Innerarity/REUTERS

Ariana Miyamoto peaks praegu tähistama seda, et ta valiti Miss Jaapaniks ja ta esindab järgmisel aastal Jaapanit missivõistlusel Miss Universum, ent naise rõõmu varjutavad kommentaarid tema päritolu kohta.

20-aastane Miyamoto on sündinud ja kasvanud Jaapanis, kui teda süüdistatakse selles, et ta pole «piisavalt jaapanlane». Nimelt häirib paljusid see, et kuigi Miyamoto ema on jaapanlanna, on tema isa mustanahaline ja seetõttu nimetatakse naist «hafuks» ehk «pool-jaapanlaseks», kirjutab Huff Post.

Erinevatel veebilehtedel on Miyamoto võitu kritiseeritud, kuna naist ei peeta 100 protsenti jaapanlaseks.

Miyamoto esindab Jaapanit missivõistlusel Miss Universum 2015. Kuigi leidub neid, kellele noor naine ei meeldi, on tal ka palju poolehoidjaid. Filmitegija Megumi Nishikura, kes on muide teinud filmi nimega «Hafu», ütles, et Miyamoto valimine on Jaapani jaoks oluline samm paremuse suunas ja see aitab laiendada ilu definitsiooni Jaapanis.

Pildil Ariana Miyamoto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles