Eestis alustab tegevust meditatsioonikool

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selle aasta alguses loodi Eesti Meditatsiooni Kool, mis avab võimalused kõigile, kes tahavad leida enda jaoks tasakaalu ja rõõmu. Kool on mõeldud nii neile, kes on juba teel, kui ka neile, kes alles soovivad seda teed tundma õppima hakata. 

Eesti Meditatsiooni Kooli esimene avakursus alustab juba 28. märtsil ning kestab kaks päeva. Kooli juhib Sarita Chandini (Seeda Randroo), kes kooli olemusest lähemalt räägib. Usutlesime ka Veet Manot, kes Eesti Meditatsiooni Kooli loomist toetab.

Seeda, kui lubad, siis kasutan sinu eestikeelset nime. Räägi endast lähemalt.

Olen Tartu Ülikoolis diplomeeritud psühholoog. Psühholoogilise nõustajana olen töötanud aastakümneid ning üle kümne aasta olen tegutsenud ettevõtete konsultandina ja koolitajana.

Lisaks olen õppinud kolm aastat geštaltteraapiat geštaltterapeutide kursusel, samuti kolm aastat traditsioonilist Hiina meditsiini. Viimasest sai alguse ka minu isiklik meditatsioonitee ˗ aastast 2006. Kahe viimase aasta jooksul olen juhendanud erinevaid meditatsioonigruppe.

Olen OSHO Meditatsiooni Keskuse üks rajaja Tallinnas ja Veet Mano esindaja Eestis. Olen OSHO Rahvusvahelises Meditatsiooni Keskuses (Punes, Indias) litsentseeritud meditatsioonijuht ning oman OSHO võimsaima meditatiivse teraapia «Müstiline roos» juhendaja litsentsi.

Minu motoks on see, et saan teistele edastada vaid seda, mida ise olen läbi kogenud ja millesse tõeliselt usun.

Mis põhimõttel meditatsioonikool toimib?

Meditatsioonikool on ebaharilik kool: ei ole algust ega lõppu, liituda võib igal ajal, nagu lahkudagi; saab käia vaid neil aegadel/kuudel, mis enda jaoks sobivad; ei ole klassi kordamist; ei ole sundi; igaüks valib ise oma tempo.

Kui meditatsioon saab osaks elust, kui häälestada end meditatsioonilainele sagedamini, toimuvad muutused elus kiiremini.

Mis on meditatsioon?

Meditatsioon on selguse seisund, selgus kõiges: kes ma tõeliselt olen; mida vajan; mis on minu tee selles elus; mida räägib mu intuitsioon, kas teha üks või teine valik elus; kuidas elada õnnelikumat elu; kuidas näha olukordade ja elu laiemat pilti; mis vähendab südamevalu jne.

Meditatsioon on kõige lihtsam ja loomulikum asi inimese elus. Igaühel on olemas oma arvamus, mis on justkui midagi võõrast, müstilist või rasket. Samuti on kujunenud arusaam, justkui meditatsioon oleks vaid tundide viisi mõtete kadumise ootuses ning samas asendis istumine, mis on väga vaevarikas. Tegelikult on aga olemas palju võimalusi, sealhulgas aktiivseid.

Meditatsioon on tegelikult inimese väga loomulik olek, mida kahjuks aga enam ei mäletata. Nii palju «tolmu» on inimese ümber tekkinud, et on keeruline ära tunda seda sisemist vabadust, südamekergust, millega siia ilma kord sünniti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles