Miks meeldivad meestele suurema pepuga naised?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beyonce.
Beyonce. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP

Texase ülikooli teadlased tegid kindlaks, miks meeldivad heteroseksuaalsetele meestele pigem suurema pepuga naised. 

Küsitluste käigus tuli välja, et suurema pepu ja laiemate puusadega naised võidavad meeste poolehoiu, kuna meeste silmis suudavad need naised paremini rasedust välja kanda ja sünnitada, kirjutab RedBook Magazine.

Teadlased palusid meestel hinnata mitmeid erinevaid fotosid naistest. Fotosid oli töödeldud nii, et igal fotol oli kujutatud erineva pepuga naist. Meestele jäid kõige enam silma need naised, kelle figuuri puhul hakkasid silma kõige ekstreemsemad kurvid ehk naised, kellel oli suur pepu.

Küsitluse üks autor, David Buss selgitas, et evolutsioonilises mõttes oleksid suurema pepuga naised olnud raseduse ajal tõhusamad toiduotsijad ja neil oleks esinenud vähem seljaprobleeme. «Sellise naise näol oleks mehel olnud kaaslane, kes suudab loote ja lapse eest paremini hoolt kanda ja kes suudaks ilma suuremate probleemideta sünnitada mitu last,» sõnas ta. 

Seega, need mehed, kes soovivad järglasi saada, pööravad rohkem tähelepanu suurema pepuga naistele.

Khloe Kardashian.
Khloe Kardashian. Foto: Admedia, Inc/mjt/AdMedia/Sipa USA
Nicky Minaj.
Nicky Minaj. Foto: XPOSURE
Kim Kardashian.
Kim Kardashian. Foto: XPOSURE
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles