Miks armuvad mehed kiiremini kui naised?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Laialt levinud stereotüübi järgi on naised hullumeelsed olendid, kes tormavad ringi ja otsivad muudkui mehi, keda oma armastusega üle valada. Ent iga naine, kes on suhtes olnud, teab hästi, et see arvamus pole tõene.

Tegelikult on suhtes rollid sootuks vastupidised: naised on rahulikud ja vaoshoitud, mehed aga kuulutavad muudkui oma armastust ja pühendumist. Pennsylvania State’i ülikooli psühholoog Marissa Harrisoni sõnul on naised armastuses tunduvalt ettevaatlikumad kui mehed. Harrison ütles, et mehed armuvad kiiremini ja sügavamalt kui naised, kirjutab Elite Daily.

Selles tekib küsimus: miks? Miks armuvad mehed kiiremini? Miks on nii, et mehed, keda peetakse kinnisteks ja tõsisteks, muutuvad armusuhetes pehmekesteks? Järgnevalt on välja toodud mõned võimalikud põhjused, miks see nii võib olla.

Mehed on kogu oma elu emotsioone alla surunud

Mehed kasvavad üles teadmisega, et nad peavad olema tugevad ja vaoshoitud, seetõttu ei näita nad oma emotsioone just kuigi tihti välja. Kui nad on aga suhtes ja tunnevad end partneriga täiesti mugavalt, et pea nad end enam tagasi hoidma ja lasevad kõik välja.

Mehed kaitsevad oma territooriumi rohkem kui naised

Naistel võib olla raske mehi jahtida, aga kui naine on mehe kätte saanud, siis võib olla juba keeruline temast lahti saada. Mehed kaitsevad oma territooriumi ja suhtuvad ka partnerisse nii, et peavad teda enda läheduses hoidma.

Mehed ei kahtle oma tunnetes

Erinevalt naistest, kes kahtlevad igas oma mõttes ja tundes, usaldavad mehed oma sisetunnet. Mehed ei kasva üles mõeldes, et äkki nad on «liiga emotsionaalsed» või «hullud». Nad ei pea oma tundeid selgitama ega kahtle oma tunnetes, kuna neile pole kunagi öeldud, et üks või teine tunne on halb. Seega ei kahtle mehed ka selles, kui nad on armunud.

Mehed pole varem kogenud sellist emotsionaalset sidet

Naistel võivad ka sõbrannadega tekkida lähedased ja emotsionaalsed suhted. Naiste sõprus ongi tavaliselt sügav ja hooliv. Mehed on oma semudega pigem aga eemalehoidvad. Nad ei räägi oma sõpradele kõiki oma salajasi mõtteid või hirme; nad ei aruta tundeid ega jaga teineteisele suhtealaseid nõuandeid. Kui nad on lõpuks naisega tugeva sideme loonud, on neil raske sellest loobuda.

Mehed tahavad olla oma isa moodi, kuid samas vajavad nad ka ema

Sul ei pea olema psühholoogiakraadi mõistmaks, et mehed armastavad igavesti oma emasid. Pole võimalik, et keegi on sind nii kaua ja nii suure armastusega kasvatanud ning siis sa ühel hetkel enam ei vaja seda hoolt ja armastust. Mehed tahavad võib-olla käituda oma isade moodi, kes on tugevad ja uhked, kuid tegelikult meeldib neile mõnikord tunda, et nad on jälle väiksed poisid, kelle eest hoolitsetakse.

Meestel on mõtlemiseks kaks pead

Kuigi ka naised mõlgutavad vahel seksuaalseid mõtteid, ei saa seda siiski võrrelda meeste vajadusega «territooriumi tähistada» ja «omandist kinni hoida». Mees tajub suhet kahe peaga, seega võib öelda, et ta võtab naise omaks nii vaimses kui seksuaalses mõttes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles