Tunne tegijat: kes on moeblogija Garance Doré?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garance Doré
Garance Doré Foto: Sipa USA

Suure tõenäosusega on iga moehuviline Garance Doré'ist vähemalt kuulnud. See New Yorgis elav prantslane on suutnud oma blogiga võita miljonite moefännide südamed üle maailma. Ja seda põhjusega. Isegi kui sulle ei meeldi tema personaalne stiil, on raske tema siirust ja olemust mitte armastada, kirjutab Ooolala moeblogi

Stiilne ka seesmiselt

Moeikoonidest rääkides keskendutaksegi peamiselt inimese välimusele, kuid selle naise puhul näivad ilu, stiil ja mõõdutunne algavat eelkõige seestpoolt.

Peagi 40-aastaseks saavat Garance'i on nimetatud kõige edukamaks moeblogijaks maailmas. Kahtlemata eristub ta teistest blogijatest kõvasti. Tegelikult alustas ta blogi, et oma illustratsioone promoma hakata. Ta märkas, et kui ta lisaks piltidele blogisse ka teksti juurde kirjutama hakkas, sai ta rohkem vastukaja ning ta blogi leidis rohkem lugejaid.

Edasi on asjad on liikunud kiiresti. Kui Garance tutvus kuulsa blogi «The Sartorialist» pidaja Scott Schumaniga (kellega Garance hiljem pikas püsisuhtes oli), soovitas mees tal fotograafias kätt proovida. Ning see muutis naise blogi populaarseks üle maailma. Õige pea lasi ta enda blogipostitused tõlkida ka inglise keelde, mis tõstis tema populaarsust veelgi. Tänaseks on lihtsast blogipidamisest saanud tulus äri.

Garance Doré. Foto: SIPA
Garance Doré. Foto: SIPA Foto: BFA/David X Prutting/BFAnyc/Sipa USA

Edev, aga peenetundeline

Kindel on see, et igas inimeses, kes oma elu blogiveergudele laiali laotab, peab olema paras annus edevust. Teisiti ei saagi. Valdav osa moeblogijaid keskenduvad oma blogides peamiselt iseendale. Igal päeval uus pilt järgnevast outfit’ist, jutt ostetud või kingiks saadud esemetest võib kergesti tüütama hakata. Kaua jõuab jälgida ühe inimese eneseimetlust, olgu ta kui tahes stiilne! 

Siin erineb Garance selgelt teistest. Pilte temast endast on blogis pigem harva ning pigem domineerivad tänavamoe fotograafia ning tema elegantsed illustratsioonid. Teisalt tasub tema blogi järgida juba ainuüksi tema eneseväljendusviisi tõttu. Tal on väga armas huumorimeel ning eelkõige oskab ta olla enda suhtes irooniline, rääkides häbitundeta mõtetest ja situatsioonidest, mida väga paljude teiste moemaailma ikoonide puhul oleks raske ette kujutada. Ta ei ürita kuidagi jätta endast muljet kui perfektsest ja ülihoolikast fashionista’st, kes on hommikust õhtuni hoolitsetud ja perfektne ning see on kõikide teiste moeblogijate vahele ülimalt värskendav.

Minimalistlik ja poisilik

Oma stiililt on mademoiselle Garance Doré pigem pisut poisilik ning übernaiselikke rõivakomplekte tema seljas naljalt ei näe.

Kuigi valdavalt võib tema stiili nimetada minimalistlikuks ja funktsionaalselt, meeldivad talle väikesed kiiksud ja mängulised kombinatsioonid.

Ka on ta paistnud silma sellega, et samal ajal kui teised blogijad näivad omavahel võistlevat sellega, kel on seljas kõige kallimad brändiriided, ei ole Garance endiselt ka odevmoebrände ära põlanud, mis muudab ta lugejate jaoks maalähedasemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles