Kuus põhjust, miks sind painab rutiin ja kuidas sellest üle saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks asi, mida elus ei tasuks teha, on leppida vähemaga, kui sa väärt oled. Vahet pole, kas see puudutab su armusuhet, tööd, kodu või eluviisi. Huff Post pani kirja kuus põhjust, miks sind painab rahulolematus ja rutiin ning pakub välja mõned nõuanded, kuidas sellest üle saada.

1. Igaüks ju teeb seda… või mis?

Meile räägitakse, et töö ei peagi lõbus olema; et abielu nimel tuleb vaeva näha; et elus tuleb hakkama saada nende oskustega, mis on sulle antud. Me oleme suutnud luua ühiskonna, kus inimesed lepivad vähemaga, kui nad tegelikult väärt oleksid. Me oleme end veennud, et selline peabki elu olema ja tänu stressile suudame teiste inimestega ka ühiseid jututeemasid leida.

2. Minu elu on normaalne. Kes olen mina, et enamat nõuda?

Olenevalt sellest, kuidas sind kasvatati, võib sulle kohati tunduda, et on isekas tahta enamat, kui sul juba on. Sulle võib tunduda, et kui sa tahad rohkem raha või õnne oma ellu, siis oled sa lihtsalt ahne. Võib-olla usud isegi seda, et kui soovid oma ellu enamat, jääb keegi sinu pärast millestki ilma. Seega sa kinnitad endale, et peaksid olema õnnelik sellega, mis sul hetkel on olemas.

Foto: SCANPIX

3. Sa pelgad teadmatust

Kuigi su elu võib tunduda üsna igav, lohutab sind teadmine, et vähemalt ei esine su elus ootamatusi. Kui soovid midagi suuremat ja paremat kogeda, siis pead vahel oma mugavustsoonist välja astuma.

4. Arvad, et muutusteks on liiga hilja

Oled oma ellu nii palju aega ja vaeva investeerinud, et sa ei suuda mõeldagi sellele, et peaksid oma elus midagi muutma. Millest alustada? Millest sa ilma jääd? Mis siis, kui sa põrud? Sellised küsimused võivad sind painata, aga selle asemel, et kujutada ette parimat võimalikku lahendust, lased sa hirmul end halvata.

5. Sind kammitseb su praegune reaalsus

Iga otsusja valik, mille sa langetad, põhineb su praegusel reaalsusel ja sinu lool. Sinu jaoks polegi ühtegi teist varianti. Sa teed tööd, maksad arveid, hoolitsed oma perekonna eest, kuid millegi muu jaoks pole sul aega. Teisisõnu: sa oled rutiini kinni jäänud ja sul on raskusi sellest väljasaamisega.

6. Oled unustanud, mida tähendab unistamine

Noorena uskusid, et kõik on võimalik, kuid täiskasvanuna oled unistamise unustanud ja keskendud pigem reaalsetele asjadele. Sa isegi ei mäleta enam, mis tunde see tekitab, kui miski sind inspireerib.

Elus on olulised asjad teistega sidemete loomine, enesearendus, lõbutsemine ja armastus. Oluline on järgida oma südamehäält ja tegeleda asjadega, mis sulle tõesti huvi pakuvad. On aeg oma elu muuta. Siin on mõned nõuanded, kuidas alustada:

  • Hakka uuesti unistama

Ära ela oma peas, vaid ela oma südames. Millist elu sa omale tahaksid? Kui sa ei peaks raha peale mõtlema, siis mida sa tahaksid teha? Mõtle sellele, millise tunde elu võiks sinus tekitada. Kas elu võiks pakkuda rahuldust? Inspiratsiooni? Rõõmu? Suhtle oma südamega ja lase südamel end juhtida.

  • Laienda oma tutvusringi

Maailmas on tohutult palju inimesi, kes elavad oma unelmate elu ja teevad seda, mida nad tõeliselt armastavad. Liitu rühmade, kursuste või seltskondadega, kes aitaks su tutvusringi laiendada. Inspiratsioon on nakkav ja see aitab oma elu paremini elada.

  • Astu oma mugavustsoonist välja

Kõik, mida sa oma ellu ihkad, on väljaspool su mugavustsooni, seega kui sa tahad seda saada, pead olema julge. Luba endale, et teed midagi, mis tõmbab sind natuke mugavustsoonist välja ja ära karda muudkui edasi pürgida. Mida rohkem oled sa valmis seda tegema, seda paremaks su elu muutub.

  • Luba endal teha seda, mida armastad

Me keskendume sageli sellele, mida me tegema peame ja me unustame ära, et võiksime teha seda, mida armastame. Luba endal teha asju, mis sulle huvi pakuvad ja mis tooks su ellu rohkem rõõmu. Elu tuleb nautida, seega võta sellest viimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles