Seitse valet, mida õnnelikud ja edukad inimesed ei usu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled kunagi jälginud mõnda õnnelikku inimest ja mõelnud: «Mida temal on, mida minul ei ole?»? Kas oled kunagi mõelnud, miks on mõned inimesed õnnelikumad ja edukamad kui teised?

Miljonid inimesed kõnnivad iga päev ringi muremõtetega. Nad muretsevad asjade pärast, mis ei tule neil hästi välja ja nad tunnevad pidevalt ärevust. Võib-olla nad üritavad leida midagi, mis täidaks nende sees oleva tühimiku, kuid nad ei tea, kuidas seda teha, kirjutab Huff Post.

Kas usud seda, et teatud inimesed usuvad valesid, mis juhivad nende kogu elu? Valesid, mis ei lase neil õnne kogeda? Siin on mõned näited valedest, mida õnnelikud ja edukad inimesed ei usu.

Vale: kui mu abikaasa/naine/ülemus/kolleeg end muudaks, muutuks ka minu elu paremaks

Sageli süüdistame teisi inimesi oma läbikukkumistes. Selle asemel, et süü kellegi teise kaela lükata, tunnistavad edukad inimesed endale, et nad ise vastutavad oma otsuste ja valikute eest. Nad ei looda, et teised muutuksid ja seeläbi muutuks ka nende elu.

Vale: kui mul oleks parem töö, siis ma poleks nii õnnetu

Kes meist poleks uskunud seda valet? Mida enam me keskendume sellele, kui masendav on meie praegune töö, seda õnnetumaks muutume. Tõde on aga see, et pole oluline, mida sa teed, sul on alati valikuvõimalus. Sa võid edasi teha tööd, mis sulle ei meeldi või sa võid end kokku võtta ja otsida uue töö.

Vale: kui mul oleks rohkem raha, oleksid kõik mu võlad kaetud (ja ma oleksin õnnelikum)

Kui sipled võlgades, siis ilmselt oled nii mõnelgi korral mõelnud, et oleks sul ainult rohkem raha, siis muutuks kõik paremaks. Võlgadega võitlemine tekitab pidevat ärevust. Lõpeta raha raiskamine, pane krediitkaardid kinni ja maksa võlad tagasi.

Vale: ma olen liiga vana, et reisida, õppida, trenni teha vms

Ära lase vanusel end takistada, tee täpselt neid asju, mis sulle meeldivad ja mis sulle rahuldust pakuvad.

Vale: ühel päeval ma…

See on üks suurimaid valesid, mida inimesed endale räägivad. Ühel päeval reisin ma mööda Euroopat. Ühel päeval lähen ülikooli. Ühel päeval hakkan uut keelt õppima. Millal see üks päev tuleb? Küsi seda mõnelt edukalt inimeselt ja ta ütleb sulle, et «üks päev» tähendab sama kui mitte kunagi.

Vale: ma ei suudaks kunagi maratoni joosta, mäkke ronida vms

Kui sa kinnitad endale, et sa ei suudaks teatud asju teha, siis sa valetad iseendale ja kõigile, kes sind ümbritsevad. Kui sa soovid midagi teha, siis tee seda.

Vale: kui ma oleksin abielus, rikas või paremas vormis, siis mu elu oleks täiuslik

Kui elus juhtub midagi märkimisväärset, näiteks abielulahutus, siis võib tekkida tunne, et nüüd saab kõik vaid paremaks minna. Ent sa elad mingi aja ära ja taipad, et su elu on endiselt sinu elu ja ei midagi enamat. Edukaid inimesi eristab teistest see, et nad mõistavad, et nende elu on ideaalne just nüüd ja praegu, hoolimata asjadest või inimestest, kes neid ümbritsevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles